Sekulović: Kotor svjedoči o tijesnim vezama kriminala i djelova vlasti

"Umjesto da država ima kontrolu nad organizovanim kriminalom, što od nas traži i EU, zahvaljujući ovoj vlasti i ispreplijetanosti organizovanih kriminalnih grupa sa djelovima vlasti i djelovima policije na primjeru Kotora se vidi da organizovani kriminal u pravom smislu riječi kontroliše život u jednom od najljepših gradova na Mediteranu"
53 pregleda 5 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 28.04.2016. 13:51h

Umjesto da pripadnici organizovanih kriminalnih grupa budu pod "opsadom" pravne države i stalno na oku nadležnim državnim organima kroz mjere tajnog nadzora, kriminalci tajno nadziru građane Kotora, ocijenio je član Savjeta Građanskog pokreta URA Sergej Sekulović.

"Umjesto da država ima kontrolu nad organizovanim kriminalom, što od nas traži i EU, zahvaljujući ovoj vlasti i ispreplijetanosti organizovanih kriminalnih grupa sa djelovima vlasti i djelovima policije na primjeru Kotora se vidi da organizovani kriminal u pravom smislu riječi kontroliše život u jednom od najljepših gradova na Mediteranu", naveo je Sekulić.

Ističe da je grad pod zaštitom UNESCO-a postao simbol stanja u Crnoj Gori i slika o tome kako se mijenjalo društvo za proteklih dvadeset i pet godina.

"Došli smo u apsurdnu poziciju da kod nas organizovani kriminal ima svoje gradove i svoju državu. Ta porazna činjenica sama po sebi govori zašto je neophodno hitno mijenjati stanje u Crnoj Gori. Samo jake, nezavisne i profesionalne državne institucije mogu da poraze organizovani kriminal. Da bismo imali takve institucije moramo imati odgovornu vlast, što znači da nam treba sposobna, nekorumpirana i depolitizovana policija. Crnoj Gori treba isto takvo tužilaštvo i sudstvo", saopštio je Sekulić.

Građanski pokret URA, kako je dodao, uložiće svu svoju snagu u uvođenje reda u Crnoj Gori i u istinsku vladavinu zakona, kako bi se znalo gdje je kome mjesto.

Bonus video: