Boje jutra: Obilježavanje Velikog petka

Reporteri Boja jutra provjeravaju kolike su gužve na pijacama, te da li su promijenjene cijene jaja i ribe
1 komentar(a)
Mileva Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
Mileva Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
Ažurirano: 28.04.2016. 10:35h

U petak 29. aprila hrišćani pravoslavne vjeroispovijesti obilježavaju Veliki petak, dan raspeća Isusa Hrista. Na Veliki petak, vjernici se prisjećaju Isusove žrtve i stradanja za spasenje svijeta.Veliki petak se obilježava farbanjem jaja koja su simbol života, odnosno novog rođenja i Isusovog vaskrsnuća. Jaja se najčešće farbaju u crvenu boju koja, prema običajima, simbolizuje Isusovu krv. O ostalim običajima i vjerovanjima koji se vezuju za ovaj praznik govoriće u Bojama jutra na TV Vijesti. Ekipa jutarnjeg programa uključiće se u program iz hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Tokom predstojećih praznika biće skraćeno radno vrijeme na podgoričkim pijacama. Reporteri Boja jutra provjeravaju kolike su gužve, te da li su promijenjene cijene jaja i ribe.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je informator „Kuda nakon osnovne škole“. U pitanju je svojevrsni vodič namijenjen polumaturantima i njihovim roditeljima sa porukama o značaju izbora pravog zanimanja. Informator je štampan u 7 hiljada primjeraka, a biće dostupan i u elektronskoj formi na sajtu Zavoda. Detaljnije u Bojama jutra.

"Crossroads" (Raskršća) je kratki film o seksulanom nasilju nad maloljetnicima zasnovan na istinitoj priči koja se dogodila tadašnjem srednjoškolcu Josifu Peroviću iz Nikiša, a kasnije i njegovom vršnjaku koji mu je to ispričao. O svom potresnom iskustvu, te filmu Josif će govoriti u jutarnjem programu TV Vijesti.

U Bojama jutra pogledajte i snimke sa premijere predstave Zetskog doma „Leptir" u režiji Andraša Urbana.

Gošća Boja jutra i Aleksandra Drašković, učenica V razreda osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubisa“ koja je pobijedila na likovnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola pod motom „Decenija nezavisnosti -s ponosom slavimo“ u organizaciji Ministrstva prosvjete Crne Gore.

U Bojama jutra poklanjaju vjernim gledaocima ulaznice za biopskop Cineplexx u Podgorici.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Aleksandar Dedović iz Alfa centra.

Bonus video: