Dajković traži privođenje Dragovića i Ivanovića

Prva dva suđenja su odložena zbog nedolaska prvooptuženog Dragovića, a današnje suđenje je odloženo zbog nedolaska drugooptuženog Dražena Ivanovića
182 pregleda 9 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Pokret za neutralnost
Vladislav Dajković, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 28.04.2016. 09:32h

Član IO DEMOS-a i Pokreta za neutralnost Vladislav Dajković saopštio je da je ponovo odloženo suđenje povodom napada na njega 27. decembra ispred noćnog kluba “Stefan Braun”.

Dajković je krajem prošle godine pretučen i tom prilikom zadobio je teške tjelesne povrede – frakturu nosa i brojne podlive po tijelu.

Menadžer diskoteke ''Stefan Braun'', Dejan Dragović i radnik obezbjeđenja tog lokala Dražen Ivanović terete se da su pretukli Dajkovića.

"Pretukao me menadžer diskoteke ''Stefan Braun'', Dejan Dragović, zajedno sa članovima obezbjeđenja Draženom Ivanovićem i Vlatkom Popovićem. Prvookrivljeni Dragović se malo prije tog događaja hvalio sa zajedničkim fotografijama sa premijerom Đukanovićem na društvenoj mreži Fejsbuk", kazao je Dajković.

Prva dva suđenja su odložena zbog nedolaska prvooptuženog Dragovića, a današnje suđenje je odloženo zbog nedolaska drugooptuženog Dražena Ivanovića.

"Očito je da se radi o klasičnom primjeru opstrukcije i usaglašenoj koordinaciji optuženih i njihovog advokata. Mjesecima izbjegavaju pojavljivanje na Sudu ne bi li na perfidan način otupili oštricu medijske pažnje koju je izazvao ovaj slučaj. Iako očito jesam prebijen zbog svojih političkih stavova i očito mi je preko poslušnika režima poslata poruka, smatram da ovo nepoštovanje Suda najviše šteti pravnim institucijama. Dakle, oni konstantnim nedolaskom na Sud poručuju da su jači od države, od pravnog sistema, i u konačnom od uvažene Sudije Nade Rabrenović, koja ih već treći put uredno obavještava da dođu, čak i telefonskim putem", rekao je Dajković.

On je saopštio da osnovano sumnja da se oni naredni put neće pojaviti, "i sa izmijenjenim redosledom izostajanja nastaviti svoje igre."

"Zbog toga zahtijevam i instiram na njihovom privođenju i pritvoru, u svrhe konačnog održavanja prvog suđenja. U konačnom, poručujem im da mogu da izostaju još pet godina ukoliko žele, ali će ih sudska pravda i zatvorska kazna stići prije ili kasnije zbog onoga što su uradili, kao primjer svima koji se drznu da dignu ruku na one koji dižu glas zbog političkih nepravdi", zaključio je Dajković.

Bonus video: