Kotor: Oduzeti dron, tehnički uređaji, vazdušna puška i optički nišani

Tokom pretresa u mjestu Plagenti pronađeni su predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, kao i sa tri osobe koje su 25. aprila uhapšene
183 pregleda 26 komentar(a)
kamere Kotor, Foto: Jelena Jovanović
kamere Kotor, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 27.04.2016. 19:21h

Kotorska policije je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste Milan i Miloš Knežević iz tog grada pronašla i oduzela tehnički uređaj – tzv. dron, vazdušna puška, dva optička nišana, dvije ručne radio veze i DVR uređaj za skladištenje memorije video nadzora.

Policija je, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, nakon izvršene provjere postavljanja video nadzora na javnim površinama u tom gradu, tokom pretresa u mjestu Plagenti pronašla predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, kao i sa tri osobe koje su 25. aprila uhapšene prilikom pokušaja uklanjanja kamera u Kotoru.

"Službenici OB Kotor su o oduzetim stvarima obavijestili nadležnog tužioca. Ka nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici je, radi pribavljanja relevatnih činjenica i dokaza u predmetima na kojima se radi, upućen zahtjev za dobijanje naredbe za vještačenje infomacionih tehnologija odnosno predmeta koji su pretresom oduzeti, kako bi se nakon vještačenja, između ostalog, utvrdio broj i lokalitet kamera sa kojima je predmetni uređaj bio povezan. Policijsko – tužilačke aktivnosti se nastavljaju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: