Pavićević: Nevin ležim u zatvoru, bogat sam, zaradio sam, tužiću i ja nekoga

Suđenje se nastavlja 24. maja, u podgoričkom Višem sudu
66 pregleda 5 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Rajka Pavićevića, Foto: Svetlana Mandić
Uviđaj nakon ubistva Rajka Pavićevića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.04.2016. 06:30h

Žarko F. Pavićević kazao je juče u podgoričkom Višem sudu da nevin leži u zatvoru i da će do Strazbura stići njegov slučaj, u kome odgovara za ubistvo brata Rajka 2015. godine.

“Zašto ja ispaštam i ležim u zatvoru u nekoliko kvadrata nevin. Sud u Strazburu će znati za ovaj slučaj. Imam pola miliona eura. Bogat sam. Zaradio sam. Tužiću i ja nekoga, budite ubijeđeni”, kazao je okrivljeni u nastavku suđenja.

Troje svjedoka saslušano je juče u tom predmetu, pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol...

Božo T. Jovović je konstatovao da je privrženost među braćom bila patološka i kazao da nikada nije primijetio da su se svađali.

“Skladno su živjeli. Žarko je preuzeo brigu o bratu o Rajku, za kojeg smatram da je više glumio da je nepokretan i da ne može da se kreće, nego što je to stvarno bio. Te noći kada se sve ovo dogodilo, bio sam kući. Niti sam što čuo, niti sam što vidio”, rekao je svjedok.

Kazao je da je Rajko Pavićević boravio kod njega 15-ak dana dok im se renovirala kuća i da je tada sam ustajao iz kreveta, pušio, pio kafu...

Žarko Pavićević je ponovio da je njegov brat sam sebi nanio povrede i oduzeo život: “Rajko je bio nepokretan, a svjedok nije rekao da kada je izašao iz bolnice, praktično je bio nepokretan”. Luka V. Jovović je rekao da je u noći rajkove smrti bio u posjeti kod Pavićevića od 12 do 13 časova.

Tvrdi da je Rajko mogao da se kreće, pridržavajući se za namještaj.

“Toga dana Žarko je na stočiću servirao jelo, a Rajko je ležao na kauču i malo podignut jastucima, onako ležeći jeo. Pričao sam sa Rajkom o svakodnevnim stvarima iz života. Sve je bilo normalno. Pozdravio se i otišao“, rekao je svjedok.

Optuženi je prigovorio, istučući da posljednjih nekoliko dana Rajko nije mogao sam da jede, već da ga je on hranio.

Biljana S. Vujičić rekla je da je bila dežurna medicinska sestra u Hitnoj pomoći u Nikšiću 1. oktobra 2015, kada se dogodilo ubistvo.

Pričitan je njen iskaz kod tužioca: “Na pitanje doktorice, njegov brat nam je rekao da je padao i da ga je on stalno podizao i on ponovo padao. I tako nekoliko puta”.

Vujičić je juče rekla da ostaje kod svake riječi navedene kod tužioca.

Prema navodima optužnice, Žarko Pavićević je s umišljajem ubio Rajka Pavićevića (75), nikšićkog hirurga u penziji.

Piše da je brata udario tupotvrdim predmetom više puta po glavi, od čega je ovaj preminuo.

Bonus video: