"Kamermani" pucali na Popovića?

Inspektori provjeravaju da li je greškom pucano na Popovića, jer vozi isti automobil kao jedan od vođa suprotnog klana
211 pregleda 74 komentar(a)
Kamere, Kotor
Kamere, Kotor
Ažurirano: 27.04.2016. 05:43h

Kotorski tužilac intenzivno istražuje povezanost pritvorenih Kotorana Igora Andrića, Ilije Dedovića i Tripa Moškova, sa pokušajem ubistva njihovog sugrađanina Nenada Popovića koji je prije 10 dana preživio kišu metaka u naselju Kavač, saznaju “Vijesti”.

Njih trojica uhapšena su u noći između nedjelje i ponedjeljka, dok su pokušavali da skinu kamere kojima se nezakonito snima dobar dio Kotora.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da su se tokom saslušanja o kamerama pojavile određene sumnje da je ta trojka povezana sa nerasvijetljenim pokušajem ubistva Kotoranina...

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odbacio je juče žalbu branioca uhapšenih da im se ukine 72-časovni pritvor, koji je odredilo tužilaštvo.

Pavićević je ocijenio da postoje osnovi za pritvorsko zadržavanje...

Tužilac se juče nije izjasnio da li će zatražiti produženje pritvora do 30 dana.

Popović je ostao nepovrijeđen kada je na njega pucano dok je “mercedesom” prolazio ka skretanju za Industrijsku zonu i naselje Kavač.

I ta skretnica pokrivena je kamerama, za koje istražitelji sumnjaju da su ih postavile kriminalne grupe.

Novinaru je rečeno da inspektori provjeravaju da li je greškom pucano na Popovića, jer navodno isti automobil kao njegov koristi jedan od vođa suprotnog krimi klana.

Nakon što su “Vijesti” objavile da se brojne lokacije u tom primorskom gradu snimaju, nadležni su pronašli 18 nezakonito postavljenih sistema za audio video nadzor.

Iz Opštine Kotor i Uprave policije kazali su da kamere nisu njihove, a iz Agencije za zaštitu ličnih podataka da im nije traženo odobrenje za postavljanje tih sistema.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva prekjuče je saopšteno da je policija "prethodnih dana” po nalogu tužilaštva obezbjeđivala mjesta u Kotoru na kojima su postavljene kamere.

“Na različitim lokacijama u Kotoru policija je pronašla 18 kamera. U osam slučajeva utvrđeno je ko je postavio kamere, dok se za ostale utvrđuje kome pripadaju”, piše u saopštenju Tužilaštva.

Reporteri “Vijesti” prošle sedmice snimili su kamere sa obje strane tunela Vrmac, prilazima Kotoru sa strane Tivta, na nekoliko lokacija u naselju Dobrota, širem centru, šetalištu, kružnom toku, zaobilaznom putu preko Trojice...

Bonus video: