Je li Kaljević bombu sebi podmetnuo?

U nikšićkom ODT formiran predmet zbog postavljanja bombe u 2013.
166 pregleda 1 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2016. 16:07h

Nikšićko Osnovno tužilaštvo istražuje da li je Nikšićanin Slobodan Saša Kaljević u septembru 2013. godine sam sebi podmetnuo eksplozivnu napravu ispod automobila, a potom alarmirao policiju.

Rukovodilac Osnovnog tužilaštva Nikšić Stevo Šekarić juče je “Vijestima” kazao da je predmet formiran povodom podmetanja eksploziva ispod automobila koji je koristo Kaljević u fazi izviđja.

“Osnovno državno tužilastvo u Nikšiću je po krivičnoj prijavi CB Nikšić, formiralo predmet protiv S. K. iz Nikšića, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela lažno prijavljivanje. Postupak je u fazi izviđaja i u cilju nesmetanog vođenja daljeg postupka za sada Vam ne možemo dati više informacija”, kazao je Šekarić.

Kaljević je prije dva dana optužio dvojicu penzionisanih agenata tajne službe da pokušavaju nezakonito da ga strpaju iza rešetaka. On je tvrdio da dvojica bivših agenata ANB-a uz pomoć saradnika iz Forenzičkog centra i policije pokušavaju da iskonstruišu da je sebi, prije skoro tri godine, postavio eksploziv ispod “fiata punto”.

“To je suludo, jer su to vozilo koristila i moja djeca”, kazao je Kaljević ranije dodajući da se ne plaši penzionisanih tajnih agenata.

Bonus video: