UKUPNO OSUĐENI NA 11 GODINA I SEDAM MJESECI

Pogledajte kako su Zagoričani tukli radnike i posjetioce bazena

Njima se sudilo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću
1785 pregleda 0 komentar(a)
Zagoričani, bazen, Foto: Screenshot (YouTube)
Zagoričani, bazen, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.04.2016. 18:24h

Šestorica optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu osuđeni su na ukupno 11 godina i sedam mjeseci zatvora.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović, koja je Dražena Boričića osudila na tri i po godine zatvora, Radoslava i Vidoja Stanišića, kao i Bojana Pejovića i Marka Šofranca na po godinu i deset mjeseci, a Aleksandra Boričića na devet mjeseci robije.

UPOZORENJE: Snimak može biti uznemirujućeg sadržaja

Njima se sudilo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače. 

Sutkinja je, obrazlažući presudu, navela da je iz iskaza oštećenih, medicinske dokumentacije, nalaza i mišljenja vještaka, kao i video-snimka utvrđeno da su Boričići i pokojni Luka Milić pokušali da bez kupljenih karata uđu na bazen, nakon čega su fizički napali radnike na ulazu, da bi im se kasnije pridružili i ostali optuženi u zlostavljanju prisutnih na podgoričkom bazenu.

Ona je dodala i da je jedino Aleksandar Boričić nije ranije osuđivan, zbog čega je dobio kaznu ispod zakonskog minimuma.

Sutkinja je istakla da su ostali više puta osuđivani, a da im je kao otežavajuću okolnost cijenila i držanje tokom krivičnog postupka.

“Postupak je trajao skoro četiri godine zbog ponašanja optuženih”, zaključila je sutkinja.

Preporučujemo za Vas