Brakoviću pola godine zatvora zbog kidnapovanja i mučenja Popadića

Sutkinja je navela da je nesumnjivo dokazana krivica Brakovića, a da mu je kao otežavajuću okolnost cijenila raniju osuđivanost
1561 pregleda 6 komentar(a)
Suđenje, sud, sudija, presuda
Suđenje, sud, sudija, presuda
Ažurirano: 26.04.2016. 08:22h

Podgoričanin Nebojša Braković osuđen je na pola godine zatvora zbog kidnapovanja i mučenja sugrađanina Saše Popadića.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Larise Mijušković Stamatović, koja ga je osudila na po četiri mjeseca zatvora za oba krivična djela, zlostavljanje i protivpravno lišenje slobode, i izrekla mu jedinstvenu kaznu zatvora od pola godine .

Sutkinja je navela da je nesumnjivo dokazana krivica Brakovića, a da mu je kao otežavajuću okolnost cijenila raniju osuđivanost.

Njemu se sudi zato što je, prema optužnici, u septembru 2013. godine , sa nepoznatom osobom, zaustavio taksi u kome je bio Popadić, kada su se predstavili kao policajci, nakon čega su ga vezali lisicama, vozili po gradu desetak minuta i tukli.

"Izbacili su ga vani na poljanu, gdje su nastavili da ga udaraju. Poslije više zadatih udaraca, ubacili su ga u gepek vozila. Nakon toga izbacili su ga iz vozila na Kakarickoj gori, jer su shvatili da su pogriješili osobu", piše u optužnom predlogu.

Bonus video: