Bivši agenti pakuju robiju Kaljeviću?

“Ne bojim ih se, iako stalno prijete da su oni država i da mogu sve”
233 pregleda 13 komentar(a)
uviđaj, Saša Kaljević, Foto: Ivan Petrušić
uviđaj, Saša Kaljević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.04.2016. 19:35h

Nikšićanin Saša Kaljević optužio je dvojicu penzionisanih agenata tajne službe da pokušavaju nezakonito da ga strpaju iza rešetaka.

Kaljević tvrdi da mu je to rekao funkcioner Uprave policije koji ga je navodno upozorio na spregu dvojice nekad visokih funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) sa pojedinicima u policiji.

“Već nekoliko puta policija pretresa moj stan, tri puta su mi uzimali DNK, pozivaju me na saslušanje bez naloga tužioca... To traje par mjeseci. Prošle sedmice mi je visoki policijski funkcioner rekao da su dvojica penzionisanih agenata prvo pokušali da mi podmetnu da sam postavio eksploziv na kafiće 'Grand' i 'Machiato' i na jednu kuću u Donjoj Gorici. Kada im to nije prošlo, pokušavaju da iskonstruišu da sam sebi, prije skoro tri godine, postavio eksploziv ispod automobila”, kazao je on.

Ispod Kaljevićevog automobila u septembru 2013. podmetnuta je ekspolozivna naprava na daljinsko detoniranje.

On tvrdi da ga tužilac nikada nije saslušao u vezi sa tim. Iz nikšićkog tužilaštva nijesu odgovorili u kojoj je fazi rasvjetljavanje podmetanja eksploziva pod Kaljevićev automobil.

“Nakon demontiranja iz policije su mi rekli da takvu napravu može da napravi samo jedna osoba u Crnoj Gori. Taj Kolašinac, koji je u međuvremenu umro, saslušan je u istrazi, kao i Makedonac V. S. Sada pokušavaju meni to da pripišu, kako bi se osvetili za lične razmirice koje imaju sa mojim prijateljima. Ne bojim ih se, iako stalno prijete da su oni država i da mogu sve. Ne plašim se ni zbog toga što dok meni podmeću, niko ne ispituje kako su oni od policijske plate stekli milione”, kazao je Kaljević.

Bonus video: