Vrhovni sud potvrdio presudu Apelacionog: Agoviću i Piljeviću po 40 godina zatvora

Rođak Meha Agovića, Refad Huremović kazao je za portal Radija Petnjica da je na neki način ovom presudom pravda zadovoljena, ali da ipak nikakva kazna ne može vratiti Mehov život
913 pregleda 16 komentar(a)
Vesko Agović, Alen Piljević, Foto: Jadranka Ćetković
Vesko Agović, Alen Piljević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.04.2016. 18:36h

Petnjičaninu Vesku Agoviću i Berancu Alenu Piljeviću odlukom Vrhovnog suda u Podgorici potvrđena je presuda Apelacionog suda po kojoj su Agović i Piljević osuđeni na po 40 godina zatvora za krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja, javlja Radio Petnjica.

Oni su ubili Meha Agovića 22. februara prošle godine u Gornjoj Vrbici, a u prvostepenoj presudi se navodi se da su ga surovo pretukli i odvukli u obližnji potok, otimajući tada oko 2.400 eura od penzija i socijalne pomoći, koje je, umjesto poštara, dijelio mještanima.

Prvostepenom odlukom Višeg suda u Bijelom polju sudije Jokana Varagića, Agović i Piljević su osuđeni na po 20 godina robije, a ta odluka izazvala je revolt porodice i građana Petnjice zbog koje su protestvovali.

Rođak pokojnog Meha Agovića Refad Huremović, protestovao je prošle godine ispred zgrade Tužilaštva, zbog ove presude Višeg suda.

Nakon žalbe Apelacionom sudu utvrđeno je da prvostepeni sud nije u dovoljnoj mjeri cijenio okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo za koje su optuženi proglašeni krivima i donio odluku po kojoj se Piljević i Agović osuđuju na po 40 godina zatvora.

Branioci Agovića i Piljevića podnijeli su žalbu Vrhovnom sudu koji je odbio žalbu i potvrdio presudu Apelacionog, piše Radio Petnjica.

Rođak Meha Agovića, Refad Huremović kazao je za portal Radija Petnjica da je na neki način ovom presudom pravda zadovoljena, ali da ipak nikakva kazna ne može vratiti Mehov život.

Takođe, dodaje da neće odustati dok pravda ne bude u potpunosti zadovoljena i dok se pred lice pravde ne izvedu Veskov mlađi brat koji je obavještavao ubice o Mehovom kretanju, kao i službenici Pošte Petnjica koji su Mehu davali novac.

Bonus video: