Mujović Tičiću tražio 100.000 eura da ga izbriše iz optužnice?

Tičić je navodno tužiocu rekao da nikada nije vidio Mujovića, ali da mu je taj Podgoričanin preko zajedničkog prijatelja “nudio pomoć”, te da ne želi da se pridruži krivičnom gonjenju protiv njega
200 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Tičić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Tičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2016. 17:24h

Budvanin Aleksandar Tičić odbio je ponudu Podgoričanina Veselina Mujovića da ga za 100.000 eura “izbriše” iz optužnice u predmetu Košljun.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” Tičić je to ispričao tužiocu Miroslavu Turkoviću.

Budvanin je svjedočeći u postupku koji se u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu vodi protiv Podgoričanina.

Mujović je osumnjičen da je za 890.000 eura prevario funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, kako bi mu navodno omogućio bolji status u istragama koje Tužilaštvo vodi protiv njega i članova njegove porodice.

Izvor “Vijesti” iz istrage ispričao je da je tužilaštvo Budvaninu u tom postupku ponudilo status svjedoka oštećenog, jer je Mujović navodno i njega pokušao da prevari.

Tičić je navodno tužiocu rekao da nikada nije vidio Mujovića, ali da mu je taj Podgoričanin preko zajedničkog prijatelja “nudio pomoć”, te da ne želi da se pridruži krivičnom gonjenju protiv njega.

Prema saznanjima “Vijesti” Mujović je u februaru prošle godine, dok je trajalo suđenje u predmetu “Košljun” Tičiću “nudio pomoć”.

Budvanin, koji je bio jedan od optuženih u tom predmetu, tražio je da mu Mujović napiše na koji način mu može pomoći, što je ovaj navodno i uradio.

Tičić je Turkoviću pričao upravo o tom pismu, koje je nedavno završilo kod glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor “Vijesti” kazao je da je Budvanin tužiocu ispričao da mu je posrednik donio pismo ispisano rukom, na kom je Mujović ispisao ponudu - tražio je 100.000 eura, koje bi navodno predao tadašnjoj specijalnoj tužiteljki Đurđini Nini Ivanović, kako bi ga ona sklonila iz optužnice u predmetu Košljun.

Budvanin je ponudu odbio poručujući Mujoviću da je “čist i da će to i dokazati”.

Bivši savjetnik premijera Mila Đukanovića i nekadašnji menadžer grada Budve, Tičić pravosnažno je oslobođen optužbe u tom predmetu, jer nije dokazano da je zloupotrijebio službeni položaj.

Zbog tajnosti postupka Tičić ni Mujovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović nijesu željeli da iznose detalje saslušanja.

“Danas sam saslušan u svojstvu svjedoka. Što se tiče samog predmeta, ne mogu ništa da kažem. Obavezan sam da poštujem tajnost postupka”, kazao je Tičić.

Vuksanović je potvrdio da su u tužilaštvu saslušani Tičić i Marovićev tjelohranitelj Vladimir Prelević.

“Zbog tajnosti postupka nisam u mogućnosti da iznosim detalje saslušanja”, kazao je Vuksanović.

Prelević je tužiocu pričao gotovo dva sata, navodno iznoseći detalje što je i od kada radio za porodicu Marović.

On je rekao da je Mujoviću, prije nekoliko mjeseci, u Podgorici predao kesu, ali da ne zna šta je bilo u njoj.

Bonus video: