Biznis plus konferencija 9. juna u Beču - "Let's do even more business"

Osma regionalna poslovna konferencija Biznis plusa pod nazivom "Lets do even more business" 9. juna u Beču će okupiti više od 300 učesnika iz sedam zemalja
0 komentar(a)
Biznis plus konferencija, Zagreb,, Foto: Biznis plus
Biznis plus konferencija, Zagreb,, Foto: Biznis plus
Ažurirano: 26.04.2016. 10:51h

U Beču se 9. juna održava nova regionalna poslovna konferencija u organizaciji Biznis plusa, austrijske privredne komora WKO i medijskih partnera među kojima su i Vijesti.

U prva tri dana, nakon slanja pozivnica, organizatori bilježe potvrde učešća više od 60 kompanija. Iz većine njih doći će više učesnika, jer su svjesni da su zaposleni najbolji predstavnici preduzeća na događajima, posebno na ovakvom kakav će biti bečka konferencija s više mogućnosti povezivanja s preduzetnicima iz Austrije i jugoistočne Evrope.

Osma regionalna poslovna konferencija Biznis plusa pod nazivom "Let's do even more business" 9. juna u Beču će okupiti više od 300 učesnika iz sedam zemalja. Kako je broj mjesta ograničen, mnogi su požurili s prijavama. Konferencija će biti održana u centralnoj dvorani WKO-a, austrijskih domaćina i partnera Biznis plusa.

Umrežavanje na više različitih načina

Budući da će u fokusu konferencije biti umrežavanje, učesnicima će organizatori na različite načine pomoći da upoznaju nove potencijalne partnere.

Dok ćemo partnerima i prije konferencije predložiti nekoliko kompanija koje bi mogle biti zainteresovane za saradnju i pozvati ih na konferenciju, učesnici će dobiti popis prijavljenih preduzeća. Među njima će moći odabrati dvije s kojima će ih organizatori upoznati.

Istovremeno ćemo za one,koji vole još brži način upoznavanja organizovati tri Business Speed Networkinga.

Učesnici mogu predložiti koga još da pozovemo

Dakle, u Beču 9. juna očekujemo najviše predstavnike preduzeća-članova Biznis plusa i bratskog projekta iz Slovenije, Izvozniki.si, predstavnike više od 120 austrijskih kompanija za čije će se učešće pobrinuti austrijska komora WKO kao i veliki partner Biznis plusa, Erste bank - Sparkasse grupa.

Dok je učešće pozvanih predstavnika kompanija besplatno, do popunjenja mjesta mogu se prijaviti i drugi, uz kotizaciju od 120 eura (bez PDV-a).

Iako je na prvom mjestu umrežavanje, program nije ništa manje zanimljiv

Na svakoj od konferencija Biznis plusa, pored onih koji dolaze kako bi upoznali nove potencijalne partnere, ojačali veze s postojećima ili sklopili nove poslove, učesnici su i mnogi drugi koji dolaze zbog programa.

Naravno, za takve će biti prilike da na nekom od okruglih stolova raspravljaju o detaljima u logistici i upoređivanju lokalnih i globalnih poslovnih okolnosti i slično.

Na drugom okruglom stolu panelisti će razgovarati o tome kako su njihove kompanije postale energetski efikasnije i otkriće kolike uštede planiraju ostvariti do 2020. godine i na koji način.

Osim o analizama potencijalnih političkih nestabilnosti u zemljama regije i kako one mogu uticati na posao, učesnici će razgovarati i o infrastrukturnim projektima u EU i kako konkretno učestvovati u njima.

Detaljniji program, više o konferenciji i ko sve su članovi pogledajte na internet portalu posebno pripremljenom za konferenciju u Beču.

Beč u brojakama:

2/3 svih učesnika na dosadašnjim konferencijama su vlasnici, članovi Uprava i direktori preduzeća

7 država će biti zastupljeno na konferenciji - okupit će se predstavnici poduzeća iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije

2 službena jezika, njemački i crnogorski/srpski/bosanski/hrvatski, su u programu a biće organizovano i simultano prevođenje, dok će s austrijskim preduzetnicima najviše rasprava biti na engleskom

1 austrijski poslovni medij, ugledni list Trend, našoj bečkoj konferenciji posvetiće više pozornosti

Dosadašnji uspjesi Biznis plusa

Preko 160 članova ima regionalni poslovni klub Biznis plus, čiji su suosnivač i Vijesti, zajedno s medijskim partnerima iz regiona

Preko 2.200 učesnika u nešto više od dvije godine okupili smo na dosadašnjih sedam regionalnih poslovnih i povezivačkih konferencija Biznis plusa

Preko 350 sastanaka organizovali smo za naše članove i učesnike dosadašnjih konferencija

Gotovo 50 miliona eura iznosi vrijednost jednog od najvećih poslova koji je sklopljen kao rezultat upoznavanja na konferencijama Biznis plusa. To je tek jedan od preko deset sklopljenih poslovnih partnerstava.

Bonus video: