Bez granica: Saznajte kako je selo sa sjevera u privatizaciji izgubilo i svoju školu

U magazinu, takođe, na drugoj strani, jedan izuzetan i pozitivan primjer povratka prirodi u bašti mladih Podgoričana. Ideja koja bi mogla da promijeni Crnu Goru...
0 komentar(a)
Bez granica 25.04., Foto: TV Vijesti
Bez granica 25.04., Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 25.04.2016. 11:19h

U šta se izrodila ideja gradnje mini hidroelektrana na vodotocima malih i najljepših crnogorskih rijeka slikovito objašnjava primjer beranskog sela Šekular. Ne dobivši ništa od te industrijalizacije tamošnje mjesno stanovništvo za račun tajkunske privatizacije izgubilo je u bukvalnom smislu cijelu jednu rijeku! I ne samo to...

Kako su se dobijale koncesije, kako se izgubilo vlasništvo opština sa sjevera u firmi koja prihoduje od hidroenergije, pa čak kako je jedno selo u privatizaciji izgubilo i svoju školu, pitanja su na koja ćete odgovore vidjeti u večerašnjem izdanju magazina Bez granica.

U magazinu, takođe, na drugoj strani, jedan izuzetan i pozitivan primjer povratka prirodi u bašti mladih Podgoričana. Ideja koja bi mogla da promijeni Crnu Goru... Te i druge priče iz cijele Crne Gore samo na TV Vijesi večeras od 20 časova.

Emisija autora Seada Sadikovića je magazin u kojem se, kako kaže autor, „narod pita“. Ekipa ove emisije stiže do ljudi koji se, uglavnom, do sada nijesu pojavljivali u medijima, otkrivajući kroz njihove životne priče, naličje života i kako se aktuelna situacija u Crnoj Gori odražava na život „običnog“ čovjeka.

Magazin Bez granica, ponedeljkom od 20 sati, samo na Televiziji Vijesti.

Bonus video: