U Beogradu otvorena izložba slika Milutina Obradovića

Ne samo po broju posjetilaca, već i po medijskoj pažnji kojom je propraćena njegova izložba u Vojvodini, govori da pred sobom imamo slikara koji je već doživio puno poštovanje i uvažavanje i kome se otvaraju nove i veće perspektive
118 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Obradović, Foto: Privatna arhiva
Milutin Obradović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.04.2016. 16:41h

U beogradskoj galeriji "Singidunum" otvorena je prva samostalna izložba akademskog slikara Milutina Obradovića.

Uspjeh koji je njegova izložba pod nazivom "Dodir za ljubav" nedavno doživjela u galeriji Kulturnog centra u Novom Sadu, nagovještava da će i u glavnom gradu Srbije mladi umjetnik doživjeti punu afirmaciju, prenosi B92.

Ne samo po broju posjetilaca, već i po medijskoj pažnji kojom je propraćena njegova izložba u Vojvodini, govori da pred sobom imamo slikara koji je već doživio puno poštovanje i uvažavanje i kome se otvaraju nove i veće perspektive.

Rođen (1979) i školovan u Bijelom Polju, gdje je još u školskim danima bio zapažen kao talentovan crtač i zapažen pjesnik i književnik, Milutin je završio Srednju likovnu školu na Cetinju, a kasnije i Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002. godine, u klasi prof. S. Karaila.

Obradović pripada grupi talentovanih slikara Crne Gore. Tema na njegovim slikama je portret konja, koji on lično i majstorski prenosi u najčistija emotivna stanja, u kojima dominira originalna i raspjevana igra kolorita i simbola.

Iako je za slikarski vijek tek u prvim životnim fazama, skrenuo je pažnju evropsker i svjetske javnosti, pa je " Wall street" magazin 2015. nadahnuto i sa puno senzibiliteta pisao o njegovom stvaralaštvu. Nedavno je u Lajpcigu nominovan za prestižnu međunarodnu Palm Art nagradu, u veoma jakoj konkurenciji slikara iz većeg broja zemalja.

Bonus video: