Dragićević ostavio bombe da raznese policajce

Pljevljak je prije dvije noći ubijen nakon razmjene vatre sa policajcima, nakon što je usmrtio bivšu suprugu Slobodanku i njenog muža Radoša Terzića
62 pregleda 102 komentar(a)
Pljevlja, Goran Dragićević, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Goran Dragićević, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.04.2016. 06:52h

Nekoliko policajaca i forenzičara navodno je umalo stradalo od eksploziva koji je Pljevljak Goran Dragićević ostavio u policijskom automobilu, koji je ukrao prije nego je ubijen u akciji Specijalne antiterorističke jedinice.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz tužilaštva.

“U cilju istrage ne možemo govoriti o vrsti i količini ekplozivnih naprava”, kazao je sagovornik iz te institucije.

Isti izvor rekao je da će pronađeni eksploziv vještačiti balističar.

Pljevljak je prije dvije noći ubijen nakon razmjene vatre sa policajcima, nakon što je usmrtio bivšu suprugu Slobodanku i njenog muža Radoša Terzića.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da je Dragićević odbio da se preda i da je prvi zapucao na policajce.

Te tvrdnje ispitaće bjelopoljsko Više državno tužilaštvo.

“Povodom predmetnog događaja akcije policije u Pljevljima u kome je smrtno stradao G.D., Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenulo je izviđajne radnje, izvršilo je uviđaj na licu mjesta i prikuplja dokaze relevantne za rasvjetljavanje ovog događaja”, kazao je “Vijestima” tužilac Hasan Lukač.

Koordinator Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković juče je ocijenio uspješnom akciju sajovaca, tokom koje je ubijen dvostruki ubica.

Marković je juče za TV Vijesti rekao da će biti sačinjen poseban izvještaj kako bi se utvrdilo da li je sve urađeno u skladu sa procedurama.

“Ne bih govorio o istrazi. Sada se radi uviđaj, slijedi policijski materijal o toku događaja i nakon toga će se procijeniti da li je sve rađeno u skaldu sa procedurama... U ovom trenutku mogu reći, na osnovu informacija koje imam, da se radi o uspješnoj akciji pripadnika antiterorističke jedinice”, kazao je Marković.

Iz policije je prekjuče saopšteno da je Dragićević nakon dvostrukog ubistva viđen u naselju Guke i da su policajci ušli u jednu od štala iz koje je on odmah zapucao.

“Na što su policijski službenici odgovorili upotrebom vatrenog oružja. G.D. je međutim uspio da pobjegne i da na- kratko otuđi službeno policijsko vozilo koje je bilo parkirano na izvjesnoj udaljenosti od mjesta dešavanja. Službeno vozilo je nedugo potom ostavio u naselju Moćevac i pobjegao”, piše u policijskom saopštenju.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je tada pobjegao ka naselju Golubinja, gdje je potražio prijatelja iz djetinjstva.

Isti sagovornik kazao je da je supruzi poznanika vratio policijske motorole koje je prilikom bjekstva ponio sa sobom i da je tada poručio da će se predati oko 10 sati sljedećeg dana.

To, ipak, nije uradio, već se ponovo vratio na mjesto gdje je prethodno razmijenio vatru sa policijom.

On je policajcima prijetio da ne ulaze u kuću u kojoj se zabarikadirao, jer je okolo postavio eksploziv.

Kasnije je navodno utvrđeno da to nije učinio.

Bonus video: