Može li Rudar da priprijeti šampionu

0 komentar(a)
Rudar - Morača, Foto: OSCG
Rudar - Morača, Foto: OSCG
Ažurirano: 23.04.2016. 08:45h

Po onome što su prikazali u ligaškom dijelu prvenstva, odbojkašice Luke Bar i Rudara trebalo je da igraju oba finala na domaćoj sceni.

U Kupu su im, međutim, račune pomrsili Galeb i Morača („galebice” su na kraju osvojile pehar), ali su dvije prvoplasirane ekipe iz prvenstva opravdale očekivanja u polufinalu plej-ofa, protiv istih rivala iz Kupa, sa po dvije pobjede.

„Sirene” su, svakako, veliki favorit za šestu uzastopnu titulu, sedmu ukupno. Baranke su ligaški dio završile bez poraza, uz samo dva izgubljena seta, a oba puta su bile bolje od Rudara sa po 3:0.

"Očekujem dobru odbojkašku predstavu. Nadam se da ćemo na terenu pokazati kvalitet i da će nas dobro služiti servis i prijem servisa, što bi bio prvi korak ka odbrani titule", rekao je trener ekipe Luke Bar, Vladimir Milačić.

Mlađani sastav Rudara, koji sa klupe vodi Nataša Marković, plasmanom u finale je već ostvario uspjeh.

Osim dva trofeja u Kupu, 2008. i 2009. godine, Pljevljanke nemaju pehar u prvenstvu, a samo su jednom, do sada, igrale u finalu plej-ofa - u sezoni 2008/2009, upravo protiv Luke Bar, koja je slavila sa 3:1 u pobjedama.

Finale plej-ofa se igra do tri pobjede, a prvi meč igra se danas u barskoj „Topolici”, sa početkom u 17 sati.

Bonus video: