Ksenija Ivanović zadovoljna sezonom u Bakuu

216 pregleda 0 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Facebook
Ksenija Ivanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.04.2016. 14:30h

Ksenija Ivanović je već sedmicu u Podgorici, uživa u odmoru i druženju sa prijateljima i porodicom, posebno sa bratanićem.

Jedna od najboljih crnogorskih odbojkašica je za „Vijesti” sumirala sezonu u Azerbejdžanu, u ekipi Telekoma, sa kojom je imala priliku i da debituje u Ligi šampiona (pobjeda u šest mečeva u grupi)...

"Sezona u Bakuu je bila jedno veliko iskustvo, sam rad sa Zoranom Gajićem za mene je bila velika stvar. Pored toga, igrala sam i Ligu šampiona, a to je nešto o čemu svi profesionalni sportisti teže", kaže Ksenija.

U prvenstvu Azerbejdžana je njen Telekom stigao do finala plej-ofa, gdje je sa 3:0 u pobjedama zaustavljen od Azeraila.

"Azerbejdžanska liga je dosta jaka, tu su bile četiri ekipe koje su pored domaćeg igrale i evropska takmičenja, tako da mislim da je moja ekipa svakom tom utakmicom sticala sve više iskustva i napredovala da bi na kraju došla do borbe za titulu u finalu. Šampionski pehar, nažalost, nismo osvojile, ali smo svakako zadovoljne činjenicom da smo za klub izborile da i sljedeće sezone igra Ligu šampiona", nastavlja Ksenija.

Primačica servisa naše reprezentacije je kaže, kao i ekipa Telekoma, takođe napredovala.

"U početku je bilo malo teže. Nova ekipa, nova zemlja, da bih se na kraju sezone osjećala kao da igram sa tim djevojkama već dugi niz godina. Bilo je uspona i padova, ali svaku utakmicu sam dala svoj maksimum tako da mogu reći da sam zadovoljna".

Jednogodišnji ugovor sa Telekomom je istekao.

"Još uvijek ne znam gdje ću biti sljedeće sezone. Sačekaću da vidim koje će biti ponude i onda ću odlučiti", istakla je Ivanović, koja je karijeru počela u Budućnosti, a igrala je i za Podgoricu, srpske klubove Zrenjanin 023 i Klek, belgijski Šarloa, njemački Visbaden i francuski Eno.

Selektoru na raspolaganju

Ksenija Ivanović e ovog ljeta biti na raspolaganju selektoru Vladimiru Milačiću za kvalifikacije za EP i Evroligu.

"Prvo nas očekuju predkvalifikacije u Litvaniji. Vrlo malo znam o ekipama iz Litvanije i Norveške, ali se nadam i vjerujem da imamo kvalitet da prođemo te pretkvalifikacije. Evroliga je veliki izazov za nas, prvi put nastupamo u tom takmičenju, što nas obavezuje da damo maksimum na svakom treningu, ne bi li što bolje odigrale turnire u Baru i Francuskoj. Nadam se da ćemo biti prijatno iznenađenje u Evroligi", zaključila je Ksenija.

Bonus video: