PRESUDA U UTORAK

Vidoje Stanišić: Ako budem osuđen, to će biti najveća bruka ovog suda u zadnjih sto godina

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću...
439 pregleda 43 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.04.2016. 10:36h

Ako za ovo djelo budem osuđen, to će biti najveća bruka ovog suda u posljednjih sto godina, naveo je Vidoje Stanišić, u završnim riječima, u postupku koji se vodi zbog nasilja na bazenu, od prije četiri godine.

“ U tužilaštvu žele silu na sramotu da mi stave na teret nešto što nisam učinio, na snimku se jasno vidi moje djelovanje, gospođo sudija zanemarite tuđe želje i sudite onako kako treba, po Ustavu i Zakonu”, rekao je Stanišić.

Suđenje je danas, nakon višegodišnjeg procesa, završeno, a prvostepena presuda će biti izrečena 26. aprila.

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću.

U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Tužilac Ivan Medojević je, u završnim riječima, istakao da su okrivljeni, bezobzirno i bez ikakvog povoda, napali zaposlene i posjetioca bazena, i to na javnom mjestu, gdje je u to vrijeme bio veliki broj građana, pa i puno djece sa roditeljima.

On je naveo i da su svi okrivljeni, osim Radoslava i Vidoja Stanišića, u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela.

On je pojasnio da je Radoslav djelimično priznao, a Vidoje se, na glavnom pretresu, predomislio i negirao izvršenje djela, iako je, kako kaže, kod tužioca detaljno opisao događaj, priznajući krivicu.

On je dodao da njihovu krivicu potvrđuju i saglasni iskazi oštećenih, kao i nalaz vještaka, te odgledani snimci sa video-nadzora.

Branioci Šofranca, Pejovića i Vidoja Stanišića tražili su oslobađajuće presude za njih trojicu, tvrdeći da oni nijesu učestvovali u nasilju, te da se to jasno vidi na odgledanim snimcima.

Advokat Božina Banović je istakao i da Vidoja niko od oštećenih nije prepoznao kao učesnika događaja, a njega je lako prepoznati, obzirom na naočare koje stalno nosi.

Advokat Branko Anđelić je naveo da to što su u tužilaštvu priznali je bila “klasična trgovina tužilaštva sa okrivljenima, da im se ne bi odredio pritvor”, jer svaki drugi dokaz Pejovića u potpunosti abolira krivice.

Advokat Miodrag Bojanić je istakao da nije korektna, ni tačna, tvrdnja tužioca da je Šofranac priznao krivicu, te da je i Aligrudić rekao da ne zna ko ga je udario, a nalaz vještaka potvrdio da je njegova ranija operacija oka uslovila povredu.

Boričići i Radoslav Stanišić rekli su da im je žao zbog svega što se desilo i da se kaju.

Preporučujemo za Vas