Vučinićeva knjiga je moderna himna prirodi

Knjiga je promovisana u Mojkovcu
111 pregleda 1 komentar(a)
Čudesni život Puha Đorđa
Čudesni život Puha Đorđa
Ažurirano: 22.04.2016. 09:04h

Prva promocija dječije avanturističke knjige “Čudesni svijet puha Đorđa” Žarka Vučinića, koju je objavila izdavačka kuća “Gligorije Dijak”, održana je u Mojkovcu, u punoj multimedijalnoj sali opštine. U ime organizatora, prisutne je pozdravio Dejan Medojević, predsjednik opštine koji je izrazio zadovoljstvo što će ova knjiga na originalan način najmlađim generacijama približiti prirodne ljepote Prošćenskih planina nadomak Mojkovca.

Publicista Borislav Jovanović, istakao je da je priča o puhu Đorđu dinamična, stilski i kompleksno urađena, maštovita, duhovita i kao takva, podjednako zanimljiva i starijem čitalaštvu.

“Dobili smo čudesnu knjiga koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim i modernu himnu prirodi i drvetu, svetom stvorenju“, rekao je Jovanović.

Ovaj ekološko epsko-fantastični roman nas kroz splet neobičnih događaja u kojima učestvuju šumske životinje koje su manje poznate i korišćene u dječijoj literaturi, mitska bića, biljke i sam čovjek sa svojim manama i vrlinama, uvodi u tajanstveni svijet Prošćenskih planina, zaboravljenog kraja na desnoj obali rijeke Tare.

Žarko Vučinić, autor knjige istakao je da ga je ljubav prema prirodi, djeci i mašti inspirisala da napiše neobičnu priču o puhu Đorđu i njegovoj družini.

Bonus video: