Gušiću se otvaraju vrata

0 komentar(a)
Nikola Gušić i Jovana Peković, Foto: Aleksandar Vučković
Nikola Gušić i Jovana Peković, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 22.04.2016. 07:49h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kazanj - Tanja Božović je juče nastup na Evropskom prvenstvu u Kazanju završila u prvom kolu, a danas će na tatami još četvoro crnogorskih džudista.

Prva protivnica Jovane Peković u kategoriji do 70 kilograma biće Lin Mosong iz Luksemburga.

"Jedva čekam borbu! Zadovoljna sam žrijebom, mislim da imam šanse da pobijedim na startu. Nemam čega da se plašim, najmlađa sam na prvenstvu, ovo je veliko iskustvo za mene", kazala je Pekovićeva.

Srđana Mrvaljevića očekuje pakleno težak zadatak u prvom kolu kategorije do 81 kilogram, jer mu je protivnik Njemac Aleksander Vičercak, koji ga je savladao prošle godine na Prvenstvu svijeta.

Bar na papiru lakši zadatak trebalo bi da ima Nikola Gušić, koji će se u prvom meču boriti protiv pobjednika duela između Andreasa Krasasa sa Kipra i Arsena Gazarjana iz Jermenije.

"Važno je da dobijem taj prvi meč, da dobro otvorim šampionat, a onda da idem korak po korak. Nisam se do sada borio ni protiv Kipranina ni protiv Jermenca, ali znam ih sa trening kampova i siguran sam da od mene sve zavisi. Ako sve bude prema očekivanjima, ići ću na Slovenca Roka Drakšića, koji me je pobijedio prošle godine u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, odnosno Evropskih igara u Bakuu. Ali, tada sam bio premoren od prethodne borbe. Sigurno je da ni on, pa ni nosilac mog dijela kostura, Azerbejdžanac Rustam Orujov, nisu nepobjedivi. Orujov me je dobio na Kubi i to na juko, tako da ga dobro poznajem i zbog toga i kažem da nisam bez šansi", ističe Gušić.

U istoj kategoriji, do 73 kilograma, protivnik mladog Nikole Gardaševića biće Tomi Masijas iz Švedske.

Bonus video: