Tanja Božović pala na startu

226 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Božović, Foto: Aleksandar Vučković
Tanja Božović, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 21.04.2016. 12:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kazanj - Samo 19 sekundi trajao je san Tanje Božović na Evropskom prvenstvu u Kazanju. Naša džudistkinja „sagorela“ je u želji da na startu kategorije do 57 kilograma savlada Slovakinju Viktoriju Majorosovu, koju je nedavno pobijedila u Sarajevu, da napravi nešto veliko u Rusiji...

Njena protivnica iskoristila je trenutak nepažnje Božovićeve i iponom dobila borbu.

"Potpuno sam promašila taktiku, a ona je očigledno izvukla pouke iz te borbe u Sarajevu i dobro se pripremila za meč. Htjela sam da iskoristim to što sam visočija i snažnija, da odmah nametnem svoj stil, ali ona je bila spremna za to i iskoristila moju grešku", kazala je Božovićeva.

Poslije šokantnog poraza poslije samo 19 sekundi borbe, Tanja Božović je pokrila lice rukama i dugo plakala. Trener reprezentacije Hubert Roraurer pokušao je da je utješi, ali i nauči da izvuče pouku.

"Rekao sam joj da nikada ne smije da plače, nego da nauči nešto iz poraza. Tanja je supertalentovana, odlično radi i da je pružila 90 odsto onoga što može, sigurno bi prošla. Ali, i njoj i drugim takmičarima fali rad u kontinuitetu u reprezentaciji, jer na taj način stiču i snagu i samopouzdanje. Kada je tako, greške poput one koju je napravila Tanja ovdje u Kazanju, više se neće dešavati. A takve greške posebno bole kada se dogode na Evropskom prvenstvu", kazao je Rorauer.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Kazanju je počelo danas, a ostalih naših šest reprezentativaca će na tatami u naredna dva dana.

Boje Crne Gore u muškoj konkurencij braniće Nikola Gušić i Nikola Gardašević (do 73 kilograma), Srđan Mrvaljević (do 81), Marko Bubanja (do 90) i Danilo Pantić (do 100 kilograma).

U ženskoj konkurenciji nastupiće još Jovana Peković (do 70 kilograma).

Gušić, Gardašević, Mrvaljević i Jovana Peković će na tatami sjutra, dok se Bubanja i Pantić bore u subotu, posljednjeg dana pojedinačnih takmičenja.

Bonus video: