KRAJ DRAME

Pogledajte snimak policijske akcije: Dragićević ubijen u Pljevljima

Kako je "Vijestima" nezvanično rečeno, Dragićević je tokom dana mijenjao odluku o predavanju, uz navode da se plaši za svoj život
601 pregleda 0 komentar(a)
Goran Dragićević, Foto: Goran Malidžan
Goran Dragićević, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 21.04.2016. 20:55h

Pljevljak Goran Dragićević, osumnjičen da je preksinoć u tom gradu ubio bivšu suprugu Slobodanku (39) i njenog muža Radoša Terzića (56), ubijen je u policijskoj akciji u naselju Guke.

"Višesatni pregovori policije sa G.D. (47) iz Pljevalja, osumnjičenim za teško ubistvo izvršenim preksinoć na štetu supružnika S.R. i R.T. iz Pljevalja, završeni su večeras oko 20.00 časova upotrebom vatrenog oružja koju je započeo osumnjičeni u namjeri da liši života policijske službenike, pri čemu je on smrtno stradao", potvrđeno je iz Uprave policije.

Policijski službenici u tom događaju, iako su im životi bili ugroženi, nisu povrijeđeni.

"Pregovori sa osumnjičenim G.D. u naselju Guke – Opština Pljevlja, započeti su danas popodne. Naime, policijski služenici su raspolagali saznanjem da se G.D. moguće nalazi u kući jednog srodnika u ovom naselju. Kada su službenici Specijalne antiterorističke jedinice, koji su zbog složenosti situacije angažovani, oko 13.00 časova došli na lice mjesta i prišli kući, G.D. je zapucao u njihovom pravcu iz automatske puške i pištolja", navodi se u saopštenju UP. 

Policijski službenici SAJ-a, na čelu sa pregovaračem, i službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su svo vrijeme pokušavali da ubijede G.D. da se preda, što je on odbijao.

Prijatelj i rođak, koji su došli blizu lica mjesta, kako navode iz policije, su takođe bezuspješno pokušali da ubijede G.D. da se preda.

"Policijski službenici su potom u kuću ubacili hemijska sredstva – suzavac i šok bombe, u namjeri da onesposobe osumnjičenog G.D. i liše ga slobode, nakon čega je G.D. ponovo pucao u policiju iz automatske puške i pištolja. Pošto G.D, iako su u kuću ubačena hemijska sredstva, nije izlazio iz kuće a u međuvremenu se u kući čuo prasak nalik na aktiviranje bombe, policijski službenici su izvršili upad u kuću u namjeri pronalaska lica i njegovog lišenja slobode. Prlikom upada u jednu od prostorija, G.D. je upotrijebio vatreno oružje – automatsku pušku i pištolj, u namjeri da liši života policijske službenike, nakon čega su policijski službenici, štiteći svoje živote, bili prinuđeni da upotrijebe vatreno oružje u pravcu G.D, kojom prilikom je ovo lice lišeno života", navodi se u saopštenju UP.

Snimak TV Pljevlja:

Dragićević se nalazio u staroj kući, napuštenom objektu porodice Knežević u blizini kasarne. Pripadnici policije su oko 19.10 sati stavili maske i počeli da se grupišu oko kuće u kojoj se krije Dragićević, odakle se nekoliko minuta kasnije čula pucnjava.

Kako je "Vijestima" nezvanično rečeno, Dragićević je tokom dana mijenjao odluku o predavanju, uz navode da se plaši za svoj život.

On je od policije tražio da mu donesu vodu, a do kuće u naselju Guke dolazio je i njegov kum kako bi ga ubijedio da se preda.

"Vijesti" nezvanično saznaju i da je Dragićević kazao policiji da je na vratima kuće u kojoj se nalazi postavio eksplozivne naprave.

U akciji je učestvovalo oko 20 pripadnika SAJ-a.

Dragićević je sinoć nekoliko minuta nakon ponoći razmijenio vatru s policijom u pljevaljskom naselju Guke.

Građani svjedoče da su se čuli pucnji iz automatske puške i pištoja.

"Vijestima" je juče nezvanično saopšteno da je u selu Crni Vrh nedaleko od granice sa Srbijom, juče oko podne pronađeno njegovo vozilo parkirano pored puta.

Nezvanično, policija sumnja da je Dragićević time htio da zavara trag.

Iz bezbjednosnih razloga otkazana je dječija predstava koja je za danas bila zakazana u Pljevljima.

Preporučujemo za Vas