Performans inspirisan pjesmom

“Plavog zekana” igra Nikola Vemić, scenario i tekst za predstavu potpisuje Brano Koćalo, muziku i aranžman je uradio Rade Đurđevac, za tehniku je zadužen Milorad Garčević, dok je kostime uradila radionica “Lutkac” iz Beograda
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2016. 09:31h

U Nikšiću je premijerno izvedena predstava “Plavi zekan” u produkciji Međunarodnog “Crna Gora” Kulturnog centra.

Scena “213” bila je mala da primi sve mališane JPU “Dragan Kovačević” zainteresovane da pogledaju muzičko-scenski performans inspirisan pjesmom Duška Radovića “Plavi zec”.

“Predstava se sastoji od četiri vokalno-instrumentalne kompozicije i od kratkih, duhovitih pričica koje ‘plavi zekan’ pripovijeda na sceni, a koje imaju ujedno i edukativni i zabavni karakter. Performans je zamišljen interaktivno, a zabavljač, u kostimu ‘plavog zeca’ djeluje tako da u svoju izvedbu, kroz slobodne forme izraza, ‘uključuje’ i djecu”, kazali su organizatori predstave.

“Plavog zekana” igra Nikola Vemić, scenario i tekst za predstavu potpisuje Brano Koćalo, muziku i aranžman je uradio Rade Đurđevac, za tehniku je zadužen Milorad Garčević, dok je kostime uradila radionica “Lutkac” iz Beograda.

Galerija

Bonus video: