Istinita ženska priča

Rediteljka, koja je prvi put radila i tekst i režiju, je zadovoljna prijemom hercegnovske publike koja je „teška“ jer je navikla da gleda mnogo kvalitetnih predstava iz regiona“ i nije je teško nasmijati
69 pregleda 0 komentar(a)
Staša Koprivica, Foto: Slavica Kosić
Staša Koprivica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.04.2016. 07:18h

Intrigantna komedija „Priča se po gradu“ za koju tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica u utorak veče prikazana je u Dvorani Park u okviru HAPS-a.

„Ovo je istinita ženska priča o ženama“, kazala je nakon predstave Staša Koprivica ističući da joj nije bila namjera da pravi komediju, iako predstava jeste komična.

„Nikada ne treba osuđivati čovjeka, već ono što on eventualno učini. Ovo su problemi svih žena bez obzira da li je riječ o intelektualkama, radnicama, ženama u godinama”, smatra Koprivica.

U predstavi je riječ i o ženskom prijateljstvu, jer kako kaže Koprivica, „ženu ne može razumjeti niko kao druga žena. Posebno u teškim situacijama, kakva je između ostalog i ona kada ostajemo bez partnera. Tada ne postoji bolja podrška od one koju dobijamo od prijateljice, ističe Koprivica, ali i da se izdaje i slomovi dešavaju i u ženskim prijateljicama, što je nekada teže i bolnije od nekih drugih rastanaka.

“Bilo mi je važno da se bavim ljubavlju između dvije prijateljice, a ne muško ženskim ljubavima“, naglašava Koprivica.

Ona smatra da su ženska prijateljstva, podrška i solidarnost izuzetno važni. Tvrdi da neophodna ženska emancipacija, ima i drugu stranu - nerealna očekivanja društva. „Nije dovoljno da si samo domaćica, da si samo zaposlena, ni samo majka, moraš da budeš sve ...”.

Rediteljka, koja je prvi put radila i tekst i režiju, je zadovoljna prijemom hercegnovske publike koja je „teška“ jer je navikla da gleda mnogo kvalitetnih predstava iz regiona“ i nije je teško nasmijati.

Bonus video: