DETALJI MONSTRUOZNOG ZLOČINA U PLJEVLJIMA

Sakrila djecu prije nego je ubijena

Slobodanka Terzić vidjela bivšeg supruga kroz špijunku na vratima i naslutila najgore. Inspektori pretpostavljaju da je Goran Dragićević ilegalno prešao u Srbiju, nakon što su nedaleko od granice pronašli njegov auto
364 pregleda 54 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 19:58h

Pljevaljska policija i dalje traga za Goranom Dragićevićem (47),  koga sumnjiče  da je  preksinoć  ubio  bivšu suprugu Slobodanku (39) i njenog muža Radoša Terzića (56).

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da inspektori  pretpostavljaju da je Dragićević  ilegalno prešao u Srbiju, nakon što su u selu Crni Vrh - nedaleko od granice, juče oko podne pronašli njegovo vozilo parkirano pored puta.

Istražiteljima za sada nije poznato da li je ubica prilikom bjekstva  imao pomagače. 

“Sumnja se da je G.D. počinio teško ubistvo na način što je  lišio života S.R. i R.T. upotrebom vatrenog oružja -  automatske puške...  Izuzeti tragovi  upućeni su  Forenzičkom centru radi vještačenja...  Službenici CB Pljevlja su takođe danas pronašli i izuzeli određene predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Za osumnjičenim G.D. je raspisana potraga i za njim policijski službenici intenzivno tragaju”, piše  u saopštenju Uprave policije.

Po nalogu tužiteljke bjelopoljskog Višeg suda Višnje Medojević, tijela supružnika poslata su u Klinički centar na  obdukciju. 

Na Terzića je pucano na ulazu u Gradski stadion, a Slobodanka je ubijena nekoliko minuta kasnije  u njihovom stanu u pljevaljskom naselju Varoš.

Ubica je Terzića sačekao ispred ulaza u službene prostorije  stadiona i na njega ispalio  dva metka iz automatske puške.

Ubica i Terzić  najvjerovatnije su se  prethodno verbalno sukobili, s obzirom da je nekoliko minuta prije tragedije policiji  prijavljeno  da je došlo do svađe kod gradskog stadiona. Terzić je po povratku sa sela, gdje je obišao majku, svratio na gradski stadion da  završi neke poslove. 

Nakon što je ubio Terzića, pretpostavlja se da je Dragićević  sjeo u  vozilo i otišao do stana u kojem je živjela njegova bivša supruga, od koje se razveo prije više od 10 godina. 

U tom trenutku osim Slobodanke, u stanu je bila  njihova kćerka i Slobodankin maloljetni sin kojeg je dobila u braku  sa Radošem.

“Pošto je kroz špijunku primijetila da je na vratima Dragićević, Slobodanka je sluteći šta bi moglo da se dogodi, djecu sakrila u ormar  ili na terasu. Nakon što mu vrata nisu otvorena, ubica je ispalio nekoliko hitaca u bravu, a potom i u Slobodanku koju je zatekao u dnevnoj sobi”, kazao je sagovornik “Vijesti” blizak istrazi. 

Ispred ulaza u stadion  i zgradu u kojoj su Terzići živjeli, tokom jučerašnjeg  uviđaja dežurali su  pripadnici policije. Inspektori su pretraživali okolinu mjesta zločina i više lokacija u gradu u potrazi za ubicom i oružjem iz kojeg je počinjen zločin.

Dragićević već nekoliko godina živi u Budvi, gdje se bavio privatnim biznisom. Povremeno je dolazio u Pljevlja, gdje mu je živjela kćerka.

Njegovi prijatelji  kažu da je bio dobra osoba i da nisu mogli ni da pretpostave da bi tako nešto mogao da uradi.

Neki su rekli da je prethodnih  dana bio nervozniji nego inače.

Galerija