Ubistvo u Pljevljima: Automobil osumnjičenog pronađen na granici

"Policijski službenici su sinoć, nedugo nakon prijave događaja, raspolagali podacima o identitetu G.D. kao lica za koje su postojale indicije da je počinilo ovo teško krivično djelo", kazali su iz Uprave policije
147 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, mjesto ubistva Radoša Terzića, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, mjesto ubistva Radoša Terzića, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.04.2016. 17:21h

Pljevaljska policija i dalje traga za Goranom Dragićevićem (47), za koga se osnovano sumnja da je ubio svoju bivšu suprugu Slobodanku (39) i njenog muža Radoša Terzića (56). Policija pretpostavlja da je Dragićević ilegalno prešao u Srbiju, nakon što su u selu Crni Vrh nedaleko od granice oko podne pronašli njegovo vozilo, parkirano pored puta. Nije poznato da li je ubica prilikom bjekstva imao pomagače.

„Sumnja se da je G.D. počinio teško ubistvo na način što je , 19. aprila , oko 21,15 časova, lišio života S.R. i R.T. upotrebom vatrenog oružja – automatske puške. Uviđajem na licu mjesta rukovodio je nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Izuzeti tragovi su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja...Nadležni tužilac je danas, na osnovu do sada prikupljenih činjenica, kvalifikovao krivično djelo i izjasnio se da se G.D. sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela. Službenici CB Pljevlja su takođe danas pronašli i izuzeli određene predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Za osumnjičenim G.D. je raspisana potraga i za njim policijski službenici intenzivno tragaju“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tijelo supružnika je po nalogu tužiteljke Višeg suda u Bijelom Polju Višnje Medojević poslata na obdukciju u Klinički centar u Podgoricu.

Na Terzića je pucano na ulazu u Gradski stadion, a Slobodanka nekoliko minuta kasnije u njihovom stanu u pljevaljskom naselju Varoš.

Ubica je Terzića sačekao ispred ulaza u službene prostorije stadiona i na njega ispalio dva metka , iz automatske puške, dok je izlazio iz stadiona.

Šta je prethodilo tragediji i zašto se Dragićević odlučio da na ovakav način i polisje toliko vremena, presudi Slobodanki i Radošu , pokazaće istraga.

Bonus video: