Bijelo Polje: Krgović sudskom odlukom vraćen na posao

Sud smatra da je SSCG neosnovano donio odluku da Krgoviću prestaju sva prava i obaveze iz radnog odnosa 30. oktobra prošle godine
1 komentar(a)
Bogdan Krgović, Foto: Jadranka Ćetković
Bogdan Krgović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.04.2016. 15:16h

Odlukom sudije Osnovnog suda u Bijelom Polju da Savez samostalnih sindikata Crne Gore moraće da vrati na posao predsjednika opštinskog sindikalnog povjereništva u Bijelom Polju Bogdana Krgovića. Njemu je ranije odlukom SSCG i generalnog sekretara Duška Zarubice ukinuto radno mjesto, što je i bio povod tužbe.

U obrazloženju presude piše da se djelimično usvaja zahtjev tužioca Krgovića i nalaže da ga SSCG vrati na poslove i radne zadatke koje je ranije obavljao shodno odluci o njegovom izboru za predsjednika sindikalnog povjereništva, sa sjednice Skupštine Saveza sindiokata Crne Gore od 25.11.2014. godine. Istovremeno SSCG će na ime sudskih troškova platiti 500 eura.

Ovaj sud smatra da je SSCG neosnovano donio odluku da Krgoviću prestaju sva prava i obaveze iz radnog odnosa 30. oktobra prošle godine kada mu je zaključena i radna knjižica.

Razlog ovakve odluke SSCG je prestanak rada svih povjereništava u gradovima Crne Gore i potreba da se ti zadaci ubuduće obavljaju volonterski.

Krgović je kazao da je da mu ne nesavjenom odlukom SSCG nanesena ne samo materijalna već i moralna šteta i da je odluka bjelopoljskog suda za njega bila očekivana.

Praktično pred kraj radnog vijeka uklonili su me sa radnog mjesta i ni kriv ni dužan sam se našao na ulici.

On je istakao da će i dalje obavljati funkciju predsjednika za dobrobit radnika i da mu mandat traje još tri i po godine. Inače, Krgović je jedan od najstarijih i najistaknutijih sindikalnih aktivista koji je uvijek bio uz radnike.

Bonus video: