Piletić oslobođen optužbe za ubistvo

Navodi se da je vještačenjem utvrđeno da Piletić nije napisao poruku na cjeduljici, kojom je optuženi navodno prijetio tadašnjem pritvoreniku Slavoljubu Šćepanoviću - da ne smije govoriti o ubistvu o kome mu se povjerio
292 pregleda 7 komentar(a)
Veselin Piletić, Foto: Savo Prelević
Veselin Piletić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2016. 11:22h

Apelacioni sud oslobodio je Veselina Piletića optužbe da je iz koristoljublja ubio Milana Paljevića, u Podgorici 1999. godine.

“U konkretnom slučaju nije bilo neposrednih - direktnih dokaza koji ukazuju da je Piletić bio taj koji je ubio Paljevića. Dok utvrđene činjenice koje kao indicije na posredan način ukazuju na optuženog kao počinioca, nemaju potrebnu međusobnu čvrstu i logičnu povezanost i skladnost koja isključuje mogućnost drugačijeg zaključivanja. Tim činjenicama ni do stepena vjerovatnoće nije dokazana krivica optuženog, ostalo je samo u sumnji da je on ubio Paljevića”, piše u presudi.

Konstatovano je da izvedeni dokazi uopšte ne ukazuju na optuženog kao počinioca.

Navodi se da je vještačenjem utvrđeno da Piletić nije napisao poruku na cjeduljici, kojom je optuženi navodno prijetio tadašnjem pritvoreniku Slavoljubu Šćepanoviću - da ne smije govoriti o ubistvu o kome mu se povjerio...

“Nalazima je u potpunosti obezvrijeđen iskaz svjedoka Šćepanovića da je optuženi napisao tekst na cjeduljici”, piše u obrazloženju iz Apelacionog suda.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Vladimira Novovića u podgoričkom Višem sudu u Podgorici.

Sud je u tada utvrdio da nije dokazana optužnica prema kojoj je Piletić 14. jula 1999. godine, na podmukao način i iz koristoljublja ubio Paljevića, da bi izbjegao da plati dug.

Pravosnažno oslobođen optužbi i za iznudu prema Savoviću

Apelacioni sud potvrdio je presudu, kojom je Veselin Piletić oslobođen optužbe i da je počinio krivično djelo iznude: “I da je 1997. godine zajedno sa Milanom Paljevićem prinudio Miodraga Savovića da im isplati 33.000 njemačkih maraka koje je dugovao Paljeviću”.

Apelacioni sud je potvrdio da nema dokaza da je Piletić prije 19 godina počinio krivično djelo - iznuda.

Bonus video: