Zlatičanin 11. juna protiv Marsilija

0 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Luka Zeković
Dejan Zlatičanin, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.04.2016. 16:00h

Konačno je poznat datum kada bi Crna Gora mogla da dobije šampiona svijeta u profesionalnom boksu, u prestižnoj WBC verziji - Dejan Zlatičanin će 11. juna svoj san moći da pretoči u javu protiv Italijana Emilijana Marsilija, u meču za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji.

Zna se i mjesto bokserskog „hepeninga” za našeg borca, to je gradić Verona, ali ne italijanska, nego američka, u državi Njujork (ime je i dobila po gradu Romea i Julije), u hotelskom kompleksu „Turning Stone, Resort & Casino”, udaljenom oko 700 kilometara od Njujork sitija.

Zlatičanin je pravo da se bori za šampionski pojas stekao pobjedom u eliminacionom meču protiv Ukrajinca Ivana Redkača u Alabami.

Za titulu je prvo trebalo da boksuje sa šampionom iz Venecuele, Horheom Linaresom, a pošto je Linares odugovlačio sa zakazivanjem meča, navodno zbog povrede desne šake, WBC nije želio da čeka sumnjiv oporavak od povrede prvaka lake kategorije (Linaresu je dodijelio status šampiona u čekanju, što mu garantuje mogućnost da se, ako želi, za titulu bori nakon oporavka), već je odlučio da se Zlatičanin bori protiv Marsilija.

"Moram da priznam da sam razočaran što se šampion poput Lineresa plaši mene. Ali, to me više ne interesuje, nije mi važno ko je rival u ringu, Linares ili Marsili. Samo želim da ostvarim svoj san. Od kada sam prvi put ušao u salu za trening, sanjam WBC titulu. To je san svakog boksera", rekao je za portal „BoxingScene.com” Zlatičanin, koji u profesionalnom ringu ima maksimalan učinak, od 21. pobjede, od kojih je 14 riješio nokautom.

Kad izađe na ring Italijanu Marsiliju, bivšem profesionalnom šampionu Evrope i Internacionalnom prvaku svijeta u verziji WBC, koji, takođe, na profesionalnom ringu nema poraz (32 pobjede, jedan neriješen meč), proći će 52 sedmice od posljednjeg meča, sa Redkačom.

"Ja sam uvijek u dobroj formi, jer je boks moj život. Jednostavno, želim taj zeleni pojas oko mog struka", dodao je Zlatičanin.

Martinović: Dejan će pobijediti

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad Martinović kazao je da će Zlatičanin do kraja sedmice otputovati u Los Anđeles na finalne pripreme, u kampu promotera Ala Hajmana.

"Radiće pod nadzorom najvećih svjetskih stručnjaka. Imaće odlične sparing partnere, vrhunske svjetske borce. Očekujem da će do 11. juna biti u top formi, maksimalno spreman i da će osvojiti titulu prvaka svijeta", rekao je Martinović agenciji MINA.

On je kazao da će u okviru bokserskog spektakla biti održano šest mečeva, od kojih se, osim Zlatičanina i Marsilija, izdvaja i borba u velter kategoriji, između Rusa Ruslana Provodnjikova i Amerikanca Džona Moline.

"Očekujem pobjedu Zlatičanina, siguran sam da će Crna Gora 11. juna dobiti svjetskog šampiona. Učinićemo sve da obezbijedimo televizijski prenos", dodao je Martinović.

Bonus video: