Muju Redži godina robije zbog prevare

Redža je ranije osuđen takođe na godinu zatvora zbog divlje gradnje i povrede službenog pečata
506 pregleda 6 komentar(a)
Mujo Redža, Foto: Arhiva Vijesti
Mujo Redža, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.04.2016. 10:39h

Ulcinjanin Mujo Redža osuđen je juče u tamošnjem Osnovnom sudu na 12 mjeseci zatvora, jer je, piše u prvostepenoj presudi, počinio krivično djelo - prevara.

Odluku je izrekla je sutkinja Sanja Mirović.

Objašnjava se da je Redža sebi pribavio protivpravnu imovonsku korist u iznosu od 35.000 eura, na način što je doveo u zabludu sugrađanina J.L. predstavljajući mu se kao osoba koja mu može ukloniti hipoteku iz banke, tako što će založiti svoju imovinu.

"J.L. je 5. marta prošle godine, M.R. dao 35.000 eura vjerujući da će na taj način riješiti problem hipoteke u jednoj od banaka koje posluju na crnogorskom tržištu. M.R. je oštećenog doveo u zabludu da će mu hipoteku zamijeniti svojom imovinom u selu Bojke, iako je znao da to nije moguće. Uprkos tome, 5. marta 2014. godine, M.R. je uzeo novac, a kao svjedoci na priznanici potpisali su se H.L. i M.C.”, saopšteno je "Vijestima" u ulcinjskom sudu.

U presudi piše i da optuženi nije riješio problem hipoteke, niti je oštećenom vratio novac.

Sutkinja je prilikom izricanja presude kao otežavajuću okolnost cijenila to što je Redža do sada više puta osuđivan, a kao olakšavajuću okolnost što je otac troje djece.

U novembru prošle godine, Redža je osuđen takođe na godinu zatvora zbog gradnje objekta u Pinješu bez građevinske dozvole i skidanja i povrede službenog pečata.

U toj nepravosnažnoj presudi navodi se da je Ulcinjanin nastavio sa gradnjom, uprkos pečaćenju zgrade i zabrani radova. Tokom rušenja nelegalno podignutih spratova, stradao je jedan od radnika.

Bonus video: