Tuča u Kolašinu: Akteri imaju različite verzije događaja

"Vijestima" su u policiji kazali i da je "KCCG konstaovano da je Mulević zadobio lakše tjelesne povrede i da je otpušten na kućno liječenje"
383 pregleda 43 komentar(a)
Nojo Mulević, Foto: Privatna arhiva
Nojo Mulević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.04.2016. 10:10h

Bivši radnik kolašinske lokalne uprave Nojo Mulević tvrdi da su ga u ponedjeljak oko 16 sati istukli potpredsjednik Opštine Đuro Milošević (SNP), Ratko Grujić i njegov sin Sreten. Sve se navodno desilo u Mulevićevoj porodičnoj kući, dok je bio sam, nakon što mu je ćerka s kojom živi otišla do prodavnice.

Sumnja, kako kaže, da je dobio batine jer je nedavno podnio specijalnom državnom tužilaštvu dvije krivične prijave, jednu protiv odbornice Socijalističke narodne partije (SNP), rođake Grujića, a drugu protiv Miloševića i još jednog službenika lokalne uprave. Mulević kaže da ga je oko 16 sati s ulice, ispod prozora pozvao mlađi Grujić, pitajući može li da uđe da nešto rasprave.

"Pustio sam ga u kuću i počela je rasprava, Sreten je tvrdio da sam mu u negativnom kontekstu pominjao porodicu. Na tome bi se vjerovatno završilo, ali su odmah za njim ušli njegov otac i Milošević, s kojima ne komuniciram već podugo. Ratko me udario, a potom i Sreten. Ja sam uzvraćao. Milošević je u početku pokušao da nas smiri, a onda me s leđa uhvatio za ruke i udarao mučki u predjelu leđa i potiljaka. Tuki su me i Grujići istovremeno", tvrdi Mulević.

Kad su odlazili, kako kaže, zaprijetili su mu da ne smije otići da prijavi policiji slučaj. Tvrdi i da su bili u vidno alkoholisanom stanju. Odmah potom kolašinskoj policiji Mulević je prijavio šta se navodno desilo u njegovj kući, ali je, kako kaže, dežurni inspektor iz zapisnika izostavio da je u tuči učestvovao i potpredsjednik Opštine.

"Tako sam čuo iz policije, pa ću otići da provjerim i dopunim prijavu. Dugogodišnji sam član SNP,-a a u skuob s Miloševićem sam došao jer sam mu kao predsjedniku OO te stranke, više puta kazao da griješi. Ostao sam bez posla u lokalnoj upravi, ali i mnogi naše partijske kolege, što nije smio da dozvoli. Naročito nije smijelo da se desi da nas ostavljaju bez hljeba, dok zapošljavaju članove Socijaldemokratske partije", kaže Mulević.

On napomnje da je nedano operisao stomačnu aortu i da ima problema sa bubrezima, pa mu je tokom tokom noći, nakon što je, kako tvrdi, dobio batine, pozlilo, zbog čega je poslat u Klinički centar (KC) u Podgorici. Bolničko lijčenje, koje su mu, kako kaže, ljekari sugerisali zbog povišenog pritiska, je odbio.

Milošević i Grujići su demantovali tvrdnje Mulevića.

Kako je za "Vijesti" kazao potpredsjednik Opštine i predsjednik OO SNP, Mulević je sam pozvao mlađeg Grujića da uđe u kuću. S obzirom da su se pribojavali fizičkog konflikta, kaže Milošević, zajedno sa starijim Grujićem je krenuo da to spriječi.

"Stajali smo na dno strmih strepenica, koje vode u Mulevićevu kuću. On je udario Sretena i obojica su se skotrljali niz stepenice. Nijesam dolazio u kontakt s Mulevićem, kao ni Ratko, već smo ih razdvojili i odvojili Sretena. Ne čude me Mulevićeve laži, jer sam zbog njegovog lažnog svjedočenja već platio jednu novčanu kaznu. Njegove sklonosti su poznate cijelom gradu", kaže Milošević.

Potpredsjednik Opštine tvrdi ga Mulević u policiji u ponedjeljak veče nije ni pominjao te da je ideju da ga optuži "došao naknadno i, vjerovatno, isplanirano".

Obojica Grujića su "Vijestima" ispričali istu verziju kao i Milošević. Mlađi Grujić kaže da ima povredu na licu od udarca koji mu je zadao Mulević.

"Moj otac i Milošević su stajali na dno stepenica i nijesu ga ni dodirnuli. Povrede koje ima Mulević su od tumbanja niz stepenice, niz koje je pao zajedno sa mnom. Čak ni ja nijesam stigao da mu uzvratim udarac", naveo je Grujić.

Napomnjući da, kako tvrdi, nikad prije Mulevićeve prijave, nije imao kontakt sa policijom stariji Grujić je tvrdi da je za sinom krenuo da spriječi, eventaulni, sukob sa Mulevićem.

"Zar bi vodio namjerno svog sina u tuču. Cilj mi je bio da spriječim i svađu, ali i fizički kontakt između njih dvojice. Sunjivo mi je bilo što ga Mulević zove u stan. Nijesam čak ni zakoračio uz stepenice, kao ni Milošević", rekao je ratko Grujić.

Prema nazvaničnim informacijama iz kolašinske policije u probitnoj Mulevićevoj izjavi stoji da je Milošević očevidac događaja.

"Vijestima" su u policiji kazali i da je "KCCG konstatovano da je Mulević zadobio lakše tjelesne povrede i da je otpušten na kućno liječenje".

Bonus video: