Suđenje za ubistvo Milutina Jovanovića: Ljekari odložili smrt za 15 dana

Prema navodima optužnice, Slobodan Jovanović je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja. Piše da je 2. novembra sa umišljajem ubio Milutina Jovanovića i da je pištolj potegao zbog ranije svađe
60 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.04.2016. 08:23h

Vještak sudske medicine Dragana Čukić, rekla je da se Milutin Jovanović nalazio u stanju hemoralgičnog šoka i sa teškim povredama crijeva, u vrijeme kada je pogođen sa tri hica u slabinskom predjelu i obje noge.

Ona je podgoričkom Višem sudu objasnila da je samo brzom i adekvatnom hirurškom intervencijom uspio da živi još 15 dana, od dana kada je pogođen hicima.

Njenim izjašnjenjem nastavljeno je suđenje Slobodanu Jovanoviću, optuženom za ubistvo prezimenjaka u Cetinju.

"Povrijeđeni su veliki krvni sudovi i do smrti bi vrlo brzo došlo nakon povređivanja, ali je smrt odložena adekvatnom hirurškom intervencijom. Ovo je osobito i naročito teška tjelesna povreda”, kazala je Čukić.

Ona je potom odgovarala na pitanja sudije Predraga Tabaša i branioca okrivljenog, advokatice Marije Grubač.

"Povrede koje je sada pokojni Jovanović zadobio u predjelu velikih krvnih sudova i trbuha, pouzdano i u skoro svim slučajevima dovode do ubrzane smrti. Samo hitna i adekvatna hirurška intervencija i kondicija, je dovela da živi još nekoliko dana. Čudo je da je Milutin Jovanović živio 15 dana“, zaključila je Čukić.

Vještak balističar Božidar Bakić kazao je da se kretala osoba koja je pucala iz vatrenog oružja... Slobodan Jovanović je prigovorio balističaru, ističući da je sa istog mjesta ispalio tri hica, ali da se Milutin Jovanović kretao.

Prema navodima optužnice, Slobodan Jovanović je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja. Piše da je 2. novembra sa umišljajem ubio Milutina Jovanovića i da je pištolj potegao zbog ranije svađe.

Utvrdiće da li je Slobodan bio uračunljiv

Vijeće sudije Tabaša prihvatilo je predlog advokatice Marije Grubač - da komisija ljekara vješta ka izvrši sudsko - psihijatrijsko vještačenje okrivljenog.

Odbrana je pojasnila da bi se nalazom utvrdila uračunljivost i stanje svijesti u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Predložila je da se od bolnice Danilo I pribavi zdravstveni karton okrivljenog, jer se liječio od alkohola i konstatovala da je dugogodišnje konzumiranje alkohola uticalo na promjenu karaktera i svijesti okrivljenog.

Bonus video: