Reprezentativno

Na površini od oko 2,5 hektara, u zoni A, biće smještena dva diplomatsko-konzularna predstavništva, a prema Mugošinim riječima, planirana je i nekoliko reprezentativnih objekata
2 komentar(a)
Miomir Mugoša (Novine)
Miomir Mugoša (Novine)
Ažurirano: 19.04.2016. 07:10h

Podgorica će u naredne dvije do tri godine dobiti moderan parkovski kompleks, čija će osnovna funkcija biti kulturno-rekreativna, kazao je gradonačelnik dr Miomir Mugoša na video prezentaciji projekta projekta uređenja Spomen parka na Kruševcu, napominjući da je ukupna vrijednost projekta oko 5 miliona DEM.

Na površini od oko 2,5 hektara, u zoni A, biće smještena dva diplomatsko-konzularna predstavništva, a prema Mugošinim riječima, planirana je i nekoliko reprezentativnih objekata. Uređenje zone B najvjerovatnije početi naredne godine:

“Predviđeno je da se od glavne kapije, kroz budući dječiji park, pješačka zona produži do obale Morače, kao i izgradnja amfiteatra sa zatvorenom scenom kapaciteta 500 mjesta. Predviđena je izgradnja dječije ulice sa centralnom pješačkom alejom, trgom, fontanom, igralištima, a značajno mjesto zauzima i izgradnja parkinga. Objekti u parku biće revitalizovani i prilagođeni kulturnim potrebama, dok će nekoliko paviljona Kliničkog centra biti izmješteno u krug te zdravstvene ustanove”.

Bonus video: