Našli tragove koji vode do napadača

Marković rekao da najoštrije osuđuje paljenje vozila i taj čin nazvao napadom na državu
209 pregleda 14 komentar(a)
Dejan Knežević paljenje vozila, Foto: Filip Roganović
Dejan Knežević paljenje vozila, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.04.2016. 05:26h

Istražitelji su pronašli tragove za koje vjeruju da ih je ostavilo napadač, nakon što je zapalio vozilo šefa policijskog tima za borbu protiv droge Dejana Kneževića.

Forenzičari su juče u podgoričkoj Moskovskoj ulici detaljno pretraživali mjesto kuda je ta osoba prošla i navodno izuzeli tragove koje im mogu pomoći u istrazi.

Na to mjesto “odveli” su ih snimci sa nadzornih kamera izuzeti sa objekata u blizini Ulice Vasa Raičkovića, u kojoj je i zapaljen automobil policajca.

Potpredsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković rekao je juče da najoštrije osuđuje paljenje službenog vozila policajca Kneževića.

Marković je to okarakterisao kao napad na državu: "I gnusni čin na jednog odgovornog policijskog službenika i starješinu, koji časno i odgovorno radi svoj posao sa veoma značajnim rezultatima".

"To u stvari nije napad na gospodina Kneževića, nego je napad na državu i njene namjere da se suoči sa nosiocima organizovanih kriminalnih grupa i njihovim aktivnostima. Uprava policije će najenergičnije raditi na rasvjetljavanju tog slučaja... Želim da svima pošaljem poruku da država to neće dozvoliti, da će časni policijski službenici biti pod njenom zaštitom i uz punu podršku. Neće ovo biti atak koji će značiti ustupak policije ili časnih pojedinaca u policiji, već dodatna motivacija da radimo još žešće na suprotstavljanju organizovanom kriminalu i njihovim nosiocima”, rekao je Marković novinarima ispred podgoričkog Osnovnog suda.

Knežević je na tu funkciju imenovan prije godinu dana.

Njegove kolege nezvanično su saopštavali da vjeruju kako ne postoji lični motiv za napad, osim njegovog profesionalnog angažmana.

Bonus video: