Marković: Napad na Kneževića je napad na državu

Marković je to okarakterisao kao “gnusni čin na jednog odgovornog policijskog službenika i starješinu koji časno i odgovorno radi svoj posao sa veoma značajnim rezultatima”
270 pregleda 9 komentar(a)
Dejan Knežević zapaljeno auto, Foto: Tv Vijesti
Dejan Knežević zapaljeno auto, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 18.04.2016. 12:20h

Potpredsjednik Vlade i rukovodilac ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković najoštrije je osudio paljenje službenog vozila šefa policijskog tima za borbu protiv droge Dejana Kneževića.

Kneževićev automobil zapaljen je prije nekoliko dana u Podgorici.

Marković je to okarakterisao kao “gnusni čin na jednog odgovornog policijskog službenika i starješinu koji časno i odgovorno radi svoj posao sa veoma značajnim rezultatima”.

"To ustvari nije napad na gospodina Kneževića, nego je napad na državu i njene namjere da se suoči sa nosiocima organizovanih kriminalnih grupa i njihovim aktivnostima. Uprava policije će najenergičnije raditi na rasvjetljavanju tog slučaja i nadam se na okončanju učinilaca i želim da svima pošaljem s ovog mjesta poruku da država to neće dozvoliti da će časni policijski službenici biti pod njenom zaštitom i uz punu podršku. Neće ovo biti atak koji će značiti ustupak policije ili časnih pojedinaca u policiji, već dodatna motivacija da radimo još žešće na suprostavljanju organizovanom kriminalu i njihovim nosiocima”, rekao je Marković novinarima ispred podgoričkog Osnovnog suda.

Knežević je na tu funkciju imenovan prije godinu dana.

Njegove kolege vjeruju da ne postoji lični motiv za napad, osim njegovog profesionalnog angažmana.

Odsjek kojim rukovodi, u ovoj godini, u više akcija, zaplijenio je oko 450 kilograma raznih vrsta droge.

Bonus video: