SNP: Podrška Milutinu Simoviću za državni referendum o NATO

Simović je juče, odgovarajući na pitanja građana putem Facebook stranice kampanje NATO Montenegro – Sigurna budućnost, rekao da je "članstvo u NATO savezu interes države Crne Gore i svih njenih građana"
7 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 18.04.2016. 10:39h

Socijalistička narodna partija (SNP) pozdravlja izjavu potpredsjednika Skupštine Crne Gore i šefa Kluba poslanika DPS-a Milutina Simovića o najavi dogovora o održavanju državnog referenduma o ulasku Crne Gore u NATO vojni savez, saopšteno je iz te partije.

"Ovom izjavom više niko relevantan u političkom životu Crne Gore ne dovodi u pitanje potrebu organizovanja referenduma o članstvu u NATO. To predstavlja pozitivan odnos prema ogromnom broju građana Crne Gore, koji su potpisima podržali inicijativu SNP-a za referenduma o članstvu u Sjevernoatlanski pakt. Podsjećam da je SNP obezbijedio duplo više potpisa podrške nego što je ustavni uslov da bi se u Skupštini Crne Gore pokrenula inicijativa za raspisivanje referenduma o NATO", navodi se u saopštenju koje potpisuje Slađana Kaluđerović, portparolka SNP-a.

Nesporna je, navode iz te partije, volja SNP-a da se odmah započne dijalog o plebiscitu o ulasku u NATO.

"Ponavljamo da je neophodno poštovati većinsku volju građana Crne Gore i demokratske standarde i zato se SNP zalaže za održavanje državnog referenduma o NATO", kazala je Kaluđerović.

Simović je juče, odgovarajući na pitanja građana putem Facebook stranice kampanje NATO Montenegro – Sigurna budućnost, rekao da je "članstvo u NATO savezu interes države Crne Gore i svih njenih građana".

"I više od toga: to je interes i putokaz za cijeli region, koji je kroz istoriju pokazao deficit stabilnosti. Zbog toga, pitanje članstva u NATO nije pitanje ni vlasti ni opozicije, ni bilo koje političke partije. Takav odnos smo demonstrirali i kada smo u Skupštini usvojili Rezoluciju o podršci integraciji Crne Gore u NATO, sa skoro 2/3 glasova – glasova i iz vlasti i iz opozicije", rekao je Simović Pitanja i odgovora u okviru Facebook kampanje t, na pitanja građana odgovarali su oba potrpedsjednika državnog Parlamenta.

Bonus video: