Na programu kompozicije Johanesa Bramsa

Recital pijaniste Konstantina Lifšica biće održan večeras na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u okviru Međunarodnog muzičkog festivala A tempo u 20 sati
0 komentar(a)
Konstantina Lifšic, Foto: Crescendo.de
Konstantina Lifšic, Foto: Crescendo.de
Ažurirano: 18.04.2016. 10:34h

Recital pijaniste Konstantina Lifšica biće održan večeras na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u okviru Međunarodnog muzičkog festivala A tempo u 20 sati. Na programu će biti kompozicije Johanesa Bramsa: Varijacije na Šumanovu temu op.9, Varijacije na originalnu temu op.21, br.1 Varijacije na Mađarsku pjesmu op. 21, br.2 Varijacije i fuga na Hendlovu temu, op.24.

Lifšic se školovao kod eminentnih profesora u Rusiji, Engleskoj i Italiji. Do osamnaeste godine živio je u Moskvi, a potom se seli u London gdje studira na Kraljevskoj muzičkoj akademiji. Ovaj umjetnik priređuje resitale širom svijeta i nastupa kao solista sa orkestrima: Filharmonija Njujorka, Simfonija Čikaga, Londonski simfonijski orkestar, Nova japanska filharmonija, Moskovska filharmonija, Ruski državni orkestar... Lifšic je i kamerni muzičar koji je sarađivao sa istaknutim svjetskim umjetnicima.

Bonus video: