Osma uzastopna titula Budvanske rivijere, sedma dupla kruna

56 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 17.04.2016. 18:31h

Set u drugom meču, u Bijelom Polju, bilo je sve što je Budvanska rivijera "dopustila" Jedinstvu Bemaksu u ovom finalu plej-ofa - Budvani su dobili i treći meč razigravanja za titulu, maksimalnim rezultatom i sa 3:0 u pobjedama (dvije sa po 3:0, jedna sa 3:1) su stigli do osme uzastopne šampionske titule.

Budvanska rivijera je, ujedno, osvojila i sedmu duplu krunu u nizu, a nastavila je dominaciju koja traje od 10. aprila 2009. godine, kada su "narandžasti" osvojili prvu titulu u nezavisnoj državi i do danas nanizali 15. uzastopnih pehara na domaćoj sceni.

Ostaje da se vidi kakva će biti dalja sudbina najtrofejnijeg crnogorskog kluba, koji je ove sezone prošao kroz tantalove muke da sklopi ekipu i odigra Ligu šampiona (bez pobjede u šest mečeva).

Sve to zbog organizacionih i finansijskih problema, koji su kulminirali usljed loših poteza proteklih godina, a koji su izazvali i brojne tužbe bivših igrača i za budvanski klub uobičajene odlaske igrača (stranaca) usred sezone zbog neisplaćenih ugovornih obaveza.

Jedinstvu za utjehu, i to ne malu, ostaju dva finala, računajući i finale Kupa, kao i činjenica da su Bjelopoljci jedini "otkinuli" set neprikosnovenim Budvanima, u sezoni za pamćenje.

Treći meč u Budvi obilježio je i oproštajaj Ivana Rašovića, koji je večeras završio igračku karijeru, nakon 15 godina igranja u Budućnosti, Budvanskoj rivijeri i reprezentaciji Crne Gore.

Kada je napustio teren, na 21:13 u trećem setu, grupica Rašovićevih prijatelja na tribinama je razvila transparent na kojem je pisalo "Srećna penzija šampione". Na kraju utakmice Rašović je od saigrača dobio i tortu.

Što se utakmice tiče, Jedinstvo je šansu da učini nešto više prokockalo u drugom setu, u kojem je vodilo 18:13 i 21:17, a imalo je i set loptu na 24:23, ali je gosti nijesu iskoristili. Ostatak meča su Babić i drugovi rutinski kontrolisali...

Šampinski pehar kapitenu Budvana Ivanu Ječmenici uručio je Srđan Popović, predsjednik Opštine Budva.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković podijelio je zlatne medalje Budvanima, srebrne je Jedinstvu uručio Nenad Vujanović, član Predsjedništva OSCG, dok je generalni sekretar OSCG Ivan Bošković dodijelio medalje sudijama ovog meča, damama Dragani Vučinić i Jeleni Tošić.

Budvanska rivijera – Jedinstvo Bemaks 3:0 (25:18, 26:24, 25:14)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 80. Sudije: Dragana Vučinić (Podgorica) i Jelena Tošić (Bar). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 35, Jedinstvo Bemaks 34. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 6, Jedinstvo Bemaks 4. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 4, Jedinstvo Bemaks 2. Servis greške: Budvanska rivijera 10, Jedinstvo Bemaks 13. Greške: Budvanska rivijera 7, Jedinstvo Bemaks 17.

Budvanska rivijera: Lakčević (libero), Kastratović 1, Babić 19, Lečić 1, Dokić, Medenica 5, Marović 1, Vujović 1, Ivanović 3, Ječmenica 6, Rašović 8.

Jedinstvo Bemaks: Medojević , Ćetković 1, Dizdarević, Popović (libero), Bugarin 7, Pavićević, B. Bulatović 3, Rudić 14, Đuretić 6, L. Bulatović, Rakčević, Magdelinić 8.

Bonus video: