Crnogorska ženska selekcija srebrna u Splitu

140 pregleda 0 komentar(a)
Ragbi, Foto: Danica Buškain
Ragbi, Foto: Danica Buškain
Ažurirano: 17.04.2016. 16:44h

Ženska reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto na turniru u ragbiju 7, koji je juče održan u Splitu. U finalu crnogorske "vučice" izgubile su od domaćina Nade rezultatom 38:0.

Za boje Crne Gore igrale su izabranice trenera Budimira Andrića, kapiten Dragica Kovačević, Dražena Vidačić, Maja Baošić, Milica Mugoša, Olivera Mišković, Zorica Kostić, Mihaela Vujinović i Snežana Popadić.

Ovaj turnir bio je početak priprema crnogorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u julu ove godine.

U prvoj utakmici na turniru Crna Gora je dobila ekipu Sinja rezultatom 15:10, a eseje za "vučice" postigle su Maja Baošić, Dragica Kovačević i Snežana Popadić.

U drugoj utakmici "vučice" su bile bolje i od Olimpije iz Slovenije 15:5, a za pobjedu dva eseja postigla je Snežana Popadić i jedan Maja Baošić. Sa ove dvije pobjede Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi.

U polufinalu "vučice" su igrale sa "gladijatorkama" iz Dervente (BiH) koje su pobjedile rezultatom 25:0. U ovoj utakmici Zorica Kostić je postigla tri eseja, a dva Olivera Mišković.

"Slijedi nastavak pripreme za predstojeće turnire i Evropsko prvenstvo. Nadamo se da ćemo zbog ogromnog uspjeha na ovom takmičenju pronaći sponzore koji će nam pomoći da budemo još bolje u budućnosti jer imamo potencijala", saopšteno je iz ženkske ragbi reprezentacije.

Oni su pozvali sve djevojke zainteresovane za ragbi da ih kontaktiraju preko fejsbuk profila Montenegro Ladies Rugby 7s.

Bonus video: