Herceg Novi: Spašeni paraglajderisti iz Belgije

Belgijski državljani, muškarac i žena, problem su imali odmah pri poletanju, jer se žena koja je bila naprijed, saplela. Žena je pri padu, oko 400 metara od uzletišta, slomila butnu kost, ruku, povrijedila je i glavu, a njen kolega ima podlive po tijelu
69 pregleda 5 komentar(a)
Paraglajding, Foto: Shutterstock
Paraglajding, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.04.2016. 12:07h

Paraglajderisti iz Belgije M.T. (49) i P.B. (53), koji su u subotu oko 19 sati pali na stijene na Dizdarici, spašeni su nakon uspješne akcije hercegnovskih alpinista i službe zaštite i smješteni u bolnicu u Risnu.

Alpinista Dejan Verigo kaže da je u subotu oko 19 sati dobio poziv od opštinske Službe zaštite i spasavanja i tada saznao da je dvoje paraglajderista koji su letjeli u paru palo na stijene na Dizdarici.

“Odmah smo krenuli na teren sa dvoje vozila i šest ljudi. Kada smo stigli, na mjesto nesreće već je bilo dvoje spasilaca, paraglajderista iz Herceg Novog Dejan Tušup i Darko Šiljegović”, kaže Verigo.

Belgijski državljani, muškarac i žena, problem su imali odmah pri poletanju, jer se žena koja je bila naprijed, saplela. Žena je pri padu, oko 400 metara od uzletišta, slomila butnu kost, ruku, povrijedila je i glavu, a njen kolega ima podlive po tijelu.

Paraglajedristi iz Belgije, poštovali su proceduru, prijavili su let u Sektoru za civilne letove, kazao je Dule Stevović, član hercegnovskog paraglajding kluba .

O ovom događaju baviješteni su hercegnovski Centar za vanredne situacije, MUP Herceg Novi i Francuska ambasada.

Bonus video: