Uhapšen osumnjičeni za napad i pljačku Baranina Strajine Pupovića

"Sojčić je višestruki počinilac teških krivičnih djela, a u Srbiji je zbog ubistva policajca i teških razbojništava bio 15 godina u zatvoru. Osnovno se sumnja da je pozvan da iz Čačka dođe u Bar i izvrši ovo krivično djelo od strane lica za kojim se traga, a koje je nastanjeno u Baru i dobro poznaje navike Pupovića"
91 pregleda 3 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.04.2016. 11:30h

U noći između subote i nedjelje, barska policija je uhapsila Dragana Sojčića (37) iz Čačka, za kojeg se osnovano sumnja da je jedan od dvojice maskiranih razbojnika koji su u subotu u jutarnjim satima fizički napali, a potom orobili Baranina Strajina Pupovića u Makedonskom naselju.

Sojčić je pronađen i uhapšen u iznajmljenom stanu u naselju Bjeliši. Pokušao je da pobjegne inspektorima, međutim, odmah je savladan i priveden u policiju, a potom je predat tužiocu.

"Sojčić je višestruki počinilac teških krivičnih djela, a u Srbiji je zbog ubistva policajca i teških razbojništava bio 15 godina u zatvoru. Osnovno se sumnja da je pozvan da iz Čačka dođe u Bar i izvrši ovo krivično djelo od strane lica za kojim se traga, a koje je nastanjeno u Baru i dobro poznaje navike Pupovića", saopšteno je nezvanično "Vijestima" iz krugova bliskih istrazi.

Prema istim navodima, razbojnici su nakon upotrebe elektro-šokera i spreja, a potom i primjene fizičke sile, od Pupovića ispred ulaza zgrade u kojoj živi u ulici Rista Lekića oteli torbicu u kojoj je bilo 5.200 eura. Prilikom hapšenja Sojčića, u njegovom iznajmljenom stanu je pronađeno „dosta dokaznog materijala“.

Sagovornici „Vijesti“ ističu da je u rješavanju ovog slučaja od prijema infomacije do hapšenja negdje oko ponoći, učestvovao kompletan raspoloživi sastav barske policije, te da je aktivno učešće cijeli dan imao viši tužilac Marko Šoškić „koji je davao naredbe i bio prisutan prilikom izvršenja konkretnih mjera i radnji u rasvjetljavanju razbojništva“.

Pupović je i dalje u Kliničkom centru, na posmatranju zbog povreda glave koje je zadobio tokom napada. Inspektori krim-policije CB Bar su juče rasvijetlili i još jedno razbojništvo, počinjeno prije dva dana na rtu Ratac.

"M.N. (17), višestruki počinilac krivičnih djela krađa i razbojništva, prije dva dana je na Ratcu fizički napao J.I. iz Bara, a potom mu oteo skupocjeni mobilni telefon. M.N. je pronađen i uhapšen, i biće procesuiran u redovnom postupku", dodali su sagovornici „Vijesti“.

Bonus video: