Službeni zamijenio đedovim pištoljem

Službenik ZIKS-a prvo na posao došao sa pištoljem koji nije zadužio kao službeno oružje
17 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2016. 16:31h

Danilovgradska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv zatvorskog čuvara Ljubiše Dragovića (36), kojeg sumnjiče za nelegalno držanje oružja.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, on je prije par dana na posao u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija došao sa pištoljem koji nije zadužio kao službeno naoružanje.

“Kontrolom naoružanja službenika, nadležni iz ZIKS-a su 12. aprila utvrdili da je Dragović na posao došao da pištoljem čiji model odgovara onom koji duže službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, ali bez serijskog broja. Nakon prijave iz ZIKS-a, u konsultaciji sa tužiocem, protiv Dragovića je podnijeta krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja”, rečeno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Izvor “Vijesti” iz spuškog zatvora kazao je da je Dragović tog dana na posao došao bez pištolja, a da je drugi pištolj donio nakon što su šefovi od njega tražili objašnjenje o tome gdje mu je službeno oružje.

“U utorak 12. aprila, tokom redovne kontrole službenika i naoružanja, starješine su primijetile da Dragović nije u kasetu u kojoj se ostavlja oružje ostavio službeni pištolj. Kada smo ga pitali gdje je, rekao je da ga je zaboravio kući, što smo odmah provjerili. Službenim vozilom odvezli smo ga do kuće i on je donio pištolj bez serijskog broja. Kada mu je to predočeno, tvrdio je da je oružje koje je uzeo u stvari pištolj njegovog đeda, ali ipak nije objasnio gdje mu je službeni pištolj”, kazao je sagvornik “Vijesti” iz spuškog zatvora.

Isti izvor kazao je da će osim krivičnog, protiv Dragovića biti pokrenut i disciplinski postupak.

Bonus video: