O knjizi Janka Andrijaševića večeras u Podgorici

Knjigu “Bog iza paravana” je autor objavio na engleskom jeziku za američko-britanskog izdavača “Routledge”
139 pregleda 1 komentar(a)
Janko Andrijašević, Foto: Privatna arhiva
Janko Andrijašević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.11.2018. 08:25h

Promocija knjige i predavanje “Bog iza paravana: književni portreti religiozne psihopatije” autora Janka Andrijaševića, biće upriličena večeras u Podgorici, u Američkom uglu koji se nalazi u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”, a od 19 časova.

Knjigu “Bog iza paravana” je autor objavio na engleskom jeziku za američko-britanskog izdavača “Routledge”. U pitanju je “interdisciplinarna studija književnih likova” žanrovski raznovrsnih autora.

“Ova studija književnih likova osvjetljava relatvno neistraženi fenomen religiozne psihopatije. ‘Bog iza paravana: Književni portreti religiozne psihopatije’ je knjiga koja identifikuje i sistematski proučava protagoniste u djelima od Oldosa Hakslija, Džejn Ostin, Sinklera Luisa, do Stivena Kinga.Svi obrađeni likovi su s jedne strane naglašeno religiozni, dok sa druge strane imaju karakteristike poremećaja koje se potpadaju pod širu kategoriju psihopatije”, navodi se u najavi događaja.

Autor djela, Janko Andrijašević je redovni profesor engleske književnosti na Univerzitetu Crne Gore.

“Njegova akademska interesovanja uključuju rad britanskog autora Oldosa Hakslija, medicinsku humanistiku, duhovnost i psihologiju u književnosti”, stoji u njegovoj biografiji.

Andrijašević je, do sada, objavio monografiju o religiji kod Oldosa Hakslija, dva kratka romana, kao i spomenutu knjigu “Bog iza paravana” o kojoj će večeras biti riječi.

Pored autora, sa publikom će večeras razgovarati i Aleksandra Simanić sa Filološkog fakulteta u Nikšiću, a organizator događaja je Američki ugao.

Bonus video: