Budvani stavljaju tačku na sedmu duplu krunu

0 komentar(a)
Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 16.04.2016. 15:11h

Ako se ne dogodi neko sportsko čudo, odbojkaši Budvanske rivijere će sjutra (nedjelja) pred svojim navijačima proslaviti zasluženu osmu uzastopnu titulu, sedmu duplu krunu.

Izabranici Slobodana Boškana su dobili prva dva meča finala plej-ofa protiv Jedinstva Bemaksa, i sve osim trećeg trijumfa bi predstavljalo iznenađenje.

Budvani će, tako, staviti tačku na sezonu koja je počela i obilovala brojnim finansijskim i organizacionim problemima, počev od tužbi bivših igrača (zbog neisplaćenih ugovornih obaveza), preko odlazaka igrača tokom sezone (zbog istih razloga), pa sve do hapšenja predsjednika kluba Miloša Marovića, u slučaju nezakonite prodaje 26.000 kvadrata zemlje na Jazu.

Sve je to uzrokovalo neuspješan nastup u Ligi šampiona (bez pobjede u šest mečeva), ali je dominacija na domaćoj sceni i dalje velika...

"U trećoj utakmici finala očekujem da će moja ekipa ući spremnija u meč i da ćemo sada u našoj sali, pred domaćom publikom, odigrati bolje nego u drugoj utakmici. Vjerujem da će igrači Jedinstva uraditi sve što mogu da odigraju na istom nivou kao što su igrali u Bijelom Polju, ali, takođe, vjerujem da ćemo u nedjelju pobijediti i osvojiti titulu", rekao je Boškan.

Plasmanom u finale plej-ofa, i to preko Budućnosti, kao i finale Kupa, te činjenicom da su jedina ekipa koja je šampionu ove sezone „otkinula” set, Jedinstvo Bemaks je već prebacilo plan i pobralo sve simpatije odbojkaške javnosti.

"U srijedu smo u Bijelom Polju odigrali najbolju utakmicu, vjerovatno u posljednjih desetak godina. Bili smo ravnopravan protivnik u cijelom meču, na momente i bolji. Igranjem jakih utakmica u polufinalu i finalu znatno smo podigli nivo igre i to nas raduje i daje za pravo da se nadamo dobroj igri i u Budvi", kazao je Darko Prebiračević, trener Jedinstva Bemaks.

Nedjeljka utakmica u Budvi počinje u 19 sati, uz prenos na RTCG.

Bonus video: