Rozbergu pol-pozicija u Šangaju, Hamilton kreće sa začelja

60 pregleda 0 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Beta/AP
Niko Rozberg, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2016. 09:23h

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, osvojio je pol-poziciju u trećoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja će sjutra za Veliku nagradu Kine biti vožena u Šangaju.

On je do prve pol-pozicije ove sezone, ukupno 23. u karijeri, došao u vremenu 1:35,042 minuta.

Vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, zauzeo je drugo mjesto, dok će iz drugog reda, sa treće i četvrte pozicije, trku početi vozači Ferarija, Finac Kimi Raikonen i Njemac Sebastijan Fetel.

Dvostruki uzastopni svjetski šampion Luis Hamilton nije uspio da uđe u plasman, pošto je u prvom dijelu kvalifikacija imao problema s motorom. Mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali nijesu uspjeli, pa će Hamilton startovati sa posljednjeg mjesta.

"Izvući ću pouke iz ovoga. Imamo brz bolid, nadam se da ćemo popraviti kvar i da sjutra možemo dobro da se trkamo. U Šangaju može da se obilazi. Daću sve od sebe da sustignem rivale. Nije gotovo", rekao je Hamilton poslije kvalifikacija.

Hamilton je posljednji put startovao sa posljednjeg mjesta 2014. godine u trci za Veliku nagradu Madjarske, pošto mu se zapalio motor tokom kvalifikacija.

Staza trke za Veliku nagradu Kine duga je 5,4 kilometara, a vozi se 56 krugova.

Prošle godine pobijedio je Britanac Luis Hamilton.

Nedjeljana trka počeće u osam sati.

Bonus video: