Prežali našeg sina, pa druguj sa ubicom

Milić je rekao da ima više od deset svjedoka, koji će potvrditi šta je Mojašević pričao u njegovoj kući
1267 pregleda 4 komentar(a)
Zdravko Milić, Foto: Savo Prelević
Zdravko Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2016. 19:28h

Otac ubijenog Luke Milića kazao je da je Momčilu Mojaševiću svojevremeno govorio da na sudu ispriča samo istinu o tom zločinu i da mu nikada nije ništa drugo sugerisao.

Podgoričanin Zdravko Milić kazao je da je Mojašević nakon što mu je 30. juna prošle godine ubijen sin, više puta dolazio u njihovu kuću i pričao da je vidio kako optuženi Nemanja Vidmar s leđa puca u Luku.

Svjedočeći u postupku za ubistvo Milića, Mojašević je kazao da je te noći sjedio sa Lukom, ali da nije vidio ko je pucao u njega.

“Momčilo Mojašević je u mojoj kući, iz više navrata, pričao priče o kobnom događaju. Govorio je: 'Nije mene htio da ubije ali Dražena Boričića jeste i na njega je pucao u pravcu fontane'”, kazao je Milić.

Tvrdi da je Mojašević pričao i kako je Vidmar došao iz mraka, pucao Luki u leđa bez upozorenja, mučki, a nakon što je pao u glavu i noge...

“Nama je kazao kako je Vidmaru tada govorio: 'Ne Bog te ubio, što uradi'. Govorio je da se razumije u oružje, ali da tako brutalno ubistvo nije u životu vidio', kazao je Milić.

On je konstatovao da je Mojašević u sudnici rekao i nešto istinito - da je bio na Lukinoj sahrani.

“Hvala ti za to. Rekao si da ti je žao i jednog i drugog. Hvala ti na toj žalosti za našeg mučenika Luku, ali molimo te prežali , ne žali više. Rekao si da si bio drug i sa Lukom i sa Nemanjom. Sa našim mučenikom Lukom više nećeš biti... Sa ubicom budi drug i dalje, neka ti je sa srećom. O žalosti za ubicom, žali do mile volje to je tvoje pravo i stvar lične emocije”, kazao je Milić.

On je potvrdio da je odlazio kod Mojaševića kako bi mu ovaj objasnio zašto je u njihovoj kući pričao jedno, a u tužilaštvu drugo.

“Znaš da smo se sreli u blizini gvozđare. Moj dolazak prema tvojoj kući bio je za objašnjenje tvoje priče u mojoj kući, povodom svakog tvog dolaska oko po nas i našeg Luku tragičnog događaja, i objavljenog članka u 'Vijestima' 4. jula 2015. nasuprot izjave koju si dao u tužilaštvu”.

“Kada sam došao u posjed tvoje izjave, bio sam više nego zaprepašćen. No, ti si tako odlučio. Zašto, ne znamo, ali to je tvoj izbor. Slušajući tvoje priče u kući, ni od mene, ni od moje porodice nisi nikad dobio nikakvu sugestiju, niti uput kako ćeš i šta reći osim molbe da kažeš istinu i samo istinu. Momčilo Mojaševiću, nadam se da znaš da čovjek dva puta umire - jednom kad napusti ovozemljaski život, a drugi put kad bude zaboravljen. Nažalost, našeg Luke fizički više nema u ovozemaljskom životu, jer ga je strijeljao Nemanja Vidmar, ali naš Luka je tu, biće tu sa nama i oko nas, sada, sjutra i za sva vremena. Fala bogu ima nas, živjeće on vječno”.

Milić je rekao da ima više od deset svjedoka spremnih na poligrafsko testiranje, koji će potvrditi što je Mojašević pričao u njegovoj kući.

Mojašević je četiri dana nakon ubistva “Vijestima” ispričao da je 30. juna sjedio sa Milićem, da je Vidmar došao iz mraka i odmah, s leđa zapucao na Luku.

“Iz mraka je došao i u leđa pucao čovjeku. Kada je Milić pao, onda mu je pucao u glavu i noge. Molio sam ga da prestane, govorio 'Ne, Bog te ubio', ali uzalud.. Onda je pobjegao”, tvrdio je Mojašević...

Tada je govorio i o brutalnosti ubice...

“Da čovjeku puca u leđa, u glavu, a onda da ga još pribija i puca mu u noge, to još u životu nisam vidio. Čitav je bio izrešetan”, kazao je on tada.

U sudnici je tvrdio da se ne sjeća da je razgovarao sa novinarima.

Hijene su u preriji, advokatu Piperoviću niko nije prijetio...

Zdravko Milić tvrdi da niko od njihove porodice, na prethodnom ročištu, nije vrijeđao Vidmarevog branioca, advokata Zorana Piperovića.

“Što se date žalopojke tiče – objašnjenje je da se stvar dešava 11. aprila a to je deset dana više od 1. aprila pa ako neko kasni deset dana i ostaje na aprilskoj šali, može biti da je šala ili laž prvoaprilska, u narodu laž. Možda ti sujeta dira savjest pa izaziva pad. Ako je tako, nama je žao, ali mi nismo adresa za pomoć. Ako ti ne možemo pomoći, imaš moju riječ nećemo ti ni odmoći, samo se kloni kleveta i laži i makni se od nas. Hijene su u preriji i nedostupna im je civilizacija”, kazao je Milić.

Piperović je ranije kazao novinarima da su ga u pauzi suđenja, članovi porodice Milić vrijeđali.

"Rečeno mi je: 'Digni glavu, hijeno'. I na prethodnom suđenju takođe sam doživio nekoliko teških uvreda", izjavio je Piperović.

Bonus video: