U Danilovgradu i na Cetinju zaplijenjeno oko 33 grama heroina i oduzet pištolj

"Službenici OB Cetinje su juče, na magistralnom putu Cetinje – Podgorica, zaustavili pmv marke ,,Renault Megan“, podgoričkih registarskih oznaka. Pregledom lica i vozila kod suvozača S.M. (27) iz Podgorice pronađeno je i oduzeto oko 13 grama praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin", navodi se u soapštenju
3 komentar(a)
Walter pištolj, Foto: Shutterstock.com
Walter pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.04.2016. 18:39h

Danilovgradska i cetinjska policija juče i danas je od dvije osobe oduzela ukupno 33 grama heroina. Danilovgradska policija je kod jedne osobe pronašla i oduzela pištolj u ilegalnom posjedu.

"Naime, službenici OB Danilovgrad su danas, 15. aprila 2016. godine, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.M. (33) iz Danilovgrada. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli oko 20 grama praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je heroin, jedan mobilni telefon kao i novac oko 910 eura u raznim apoenima za koji se sumnja da je stečen prodajom ove droge. O događaju je obaviješten VDT u Podgorici koji je naložio da se B.M. liši slobode i da mu se privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je danilovgradska policija jutros uhapsila R.G. (30) iz Podgorice, zbog sumnje da je posjedovao oružje u ilegalnom posjedu i to pištolj marke ,,Magnum 357“. Oružje je oduzeto a o događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. R.G. je nadležnom tužiocu priveden na dalju nadležnost zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

"Službenici OB Cetinje su juče, na magistralnom putu Cetinje – Podgorica, zaustavili pmv marke ,,Renault Megan“, podgoričkih registarskih oznaka. Pregledom lica i vozila kod suvozača S.M. (27) iz Podgorice pronađeno je i oduzeto oko 13 grama praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kojem su shodno njegovom nalogu upućeni spisi predmeta radi izjašnjenja u vezi sa pravnom kvalifikacijom događaja. Oduzeti heroin i pištolj biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: