Kolektiv škole pisao tužilaštvu o Bojićevom sinu

Advokat je ranije tvrdio da ne vjeruje da je napad na njegovog sina slučajnost
215 pregleda 12 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Savo Prelević
Zoran Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2016. 14:38h

Kolektiv podgoričke Osnovne škole Milorad Musa Burzan poslao je pismo Osnovnom državnom tužilaštvu u vezi napada na učenika te škole B. B. (12) - sina advokata Vladana Bojića.

Iz te obrazovne ustanove poručili su tužilaštvu da smatraju da su u obavezi da saopšte da je B. B. primjerno dijete i odličan učenik, koji svojim ponašanjem služi ugledu škole.

"O navedenom je spreman da posvjedoči cjelokupan nastavni kadar uključen u vaspitno obrazovni proces dječaka B. B. Napominjemo da dječak nikada u školi nije napravio ni jedan incident, stoga smo iznenađeni da dijete takvih manira i ponašanja može biti dio ovakvog nemilog događaja", piše u pismu kolektiva i direktora škole, koje je zavedeno u tužilaštvu 12. aprila.

Podgorička policija 6. aprila uhapsila je Zorana Pajovića (34) iz Podgorice, zbog sumnje da je 3. aprila fizički napao i udario sina advokata Bojića, koji je tada zadobio tešku tjelesnu povredu - dislokaciju nosne kosti. Nakon dva dana Pajović je pušten da se brani sa slobode. On se branio da je advokatov sin maltretirao njegovo dijete.

Advokat Bojić kazao je "Vijestima" da je takva odbrana "monstruozna laž".

"Ako Z. P. kaže pošteno punu istinu ja se neću pridružiti krivičnom gonjenju i odmah ću se odreći bilo kakvih odštetnih zahtjeva i pored teške tjelesne povrede i trauma koje je preživio moj sin. Treba mi puna istina i to je jedan i jedini lijek umjesto sramne odbrane, koju sam pročitao u medijima", rekao je Bojić. Dodao je da je povod za napad osmišljeno lažan.

"Svaki razuman čovjek bi sumnjao u takav povod. Uvjerenja sam da je ovakav vandalski napad na mog sina učinjen u cilju moje "očekivane" fizičke reakcije i time planirane diskreditacije kao nasilničke ličnosti i difamacije kao advokata", kazao je on.

Bojić je ranije najavio da će od policije tražiti dozvolu za kupovinu pištolja, kako bi zaštitio porodicu. Istakao je da je tu proceduru pokrenuo.

"Prema crnogorskom Zakonu o oružju potrebno je zdravstveno uvjerenje, zatim sertifikat o rukovanju oružjem, zatim potvrda o neosuđivanosti i dr. Dakle, započeo sam proceduru. Poenta koju ovim činom preduzimam se sastoji u tome što sam izgubio povjerenje u institucije sitema i što smatram da ce, ovako ako se nastavi, svaki građanin biti u situaciji da se posluži pravnom ustanovom samopomoći u odbrani sebe i svoje porodice, radi zaštite, a ne da nekog ubija i prijeti", kazao je Bojić.

Advokat je ranije tvrdio da ne vjeruje da je napad na njegovog sina slučajnost.

"Moj sin je udaren dan nakon što sam podnio prijave zbog prisluškivanja. To je bila klasična namještaljka. Poslije svega što mi se događa u posljednje vrijeme - slučajni nalaz u prisluškivanju, kvarenje i trostruke zamjene telefona u vrijeme kad sam prisluškivan, krivični progon, nestanak punomoćja iz spisa, najneljudskiji napad na mog sina samo dan nakon što sam podnio krivične prijave - sve su to slučajnosti u koje ne vjerujem da su slučajnosti”, kazao je ranije Bojić.

Bonus video: