Caušević: Previše sam ja iskusan lopov da bih ovo uradio

Ništa od ukradenih stvari nije pronađeno, osim nalivpera i hemijske olovke, za koje porodica Caušević tvrdi da su im podmetnute
145 pregleda 10 komentar(a)
Rajko Caušević, Foto: Boris Pejović
Rajko Caušević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.04.2016. 12:10h

Inspektor Marko Radonjić tvrdi da nije tačno da je predložio sinu Rajka Cauševića da kaže da mu je predao hemijske olovke, kako on i njegov brat ne bi završili u zatvoru.

On je, međutim, za razliku od prošlog puta kada je svjedočio, sada rekao da mu je Cauševićev sin olovke predao ispred kuće, dok je prošlog puta tvrdio da se sve dešavalo u kući.

To je, između ostalog, naveo na suđenju Cauševiću i Milošu Šukiću kojima se sudi za krađu iz stana hrvatske ambasadorke Ivane Sutlić Perić.

Ništa od ukradenih stvari nije pronađeno, osim nalivpera i hemijske olovke, za koje porodica Caušević tvrdi da su im podmetnute.

Radonjić je ponovio da mu je Cauševićev sin svojevoljno predao dvije hemijske olovke, prilikom pretresa stana.

On je dodao i da se Cauševićev sin više puta zahvalio na korektnosti i da nije imao nikakvih primjedbi.

Na pitanje advokatice Zorice Đukanović da objasni kako mu je to svojevoljno predao, Radonjić je rekao da je, kada ga je pitao da li ima nešto da mu preda iz krivičnog djela, mlađi Caušević ušao u kuću i donio olovke.

Caušević je vidno iznerviran ustao i rekao: “Ništa vam nisu davali ispred kuće, postoje fotografije, nemojte mi djecu dirati, ja sam samohrani otac, ja sam bio lopov, ali nikad ništa u Crnoj Gori nisam ukrao, niti bih to učinio”.

Nakon što ga je sudija Goran Đuković opomenuo, on je pitao inspektora da objasni razlike u svjedočenjima.

“Prvi pretres je bio pretres velike kuće, a drugi manje, i prilikom drugog pretresa sin je donio hemijske u dvorište, gdje je takođe rađen pretres”, naveo je inspektor.

Advokati su prigovorili njegovom iskazu, navodeći da je konfuzan i kontradiktoran, jer je, u prošlom svjedočenju, tvrdio da se sve dešavalo u kući.

Caušević i Šukić su optuženi da su, u oktobru prošle godine, provalili u stan ambasadorke i odnijeli zlato, hemijske olovke, dvije kolekcije srebrnjaka i telefone...

Caušević ne priznaje da je saučesnik u teškoj krađi, dok je Šukić priznao izvršenje krivičnog djela.

Cetinjanin je ispričao da je sporne noći šetao sa Šukićem, kojeg je nedugo prije toga upoznao i njegovim prijateljem čije ime ne zna.

Tvrdio je da su se njih dvojica dogovarali da opljačkaju stan, ali da on nije učestvovao u tome.

U krađi je navodno učestvovala i treća osoba, koju policija nije uspjela da identifikuje.

Suđenje se nastavlja 28.aprila, za kada je planirano davanje završnih riječi u postupku.

Caušević tvrdi da je previše iskusan lopov da bi ovo uradio

Na snimcima koji su odgledani u sudnici, u vrijeme izvršenja krivičnog djela, vide se dva lica sa kapuljačama kako protrčavaju kroz dvorište kuće i Caušević, koji se neposredno prije toga vrti lijevo-desno preko puta tog objekta.

Caušević je priznao da je na snimku on, navodeći da to samo potvrđuje njegovu odbranu da u pljački nije učestvovao, te da je nelogično i da je sa te razdaljine čuvao stražu, jer bi morao megafonom da priča, da bi išta čuli sa te razdaljine.

“Da li zaista mislite da bi ja, kao bivši lopov, da sam ovo organizovao i pripremao, na ovakav način prilazio kamerama i da bih krenuo na ovako obezbijeđen objekat sa 20 kamera. Ovako ste mogli optužiti i ovu ženu s djecom, što se vidi na snimku”, prokomentarisao je Caušević.

Bonus video: